Foci

2006.09.26. 02:29

Szerencse és jó hajrá

Csepel - A labdarúgó NB I. 7. fordulójának zárótalálkozóján a Bp. Honvéd Csepelen az e.on-ZTE FC-t látta vendégül. A zalaiak gyenge első félidő után a második játékrészben a cseréknek köszönhető gólokkal 2-1-re nyertek.

nincs nev

Az őszi szezon leggyengébb 45 percét produkálta a ZTE FC együttese. A kezdeti ismerkedés után a 10. percben egy nagyon könnyen elkerülhető góllal szerzett vezetést a Honvéd. A bal oldali védekezés ezúttal is meglehetősen szellős volt. Schrancz adott középre a jobb oldalról, Sebők V. lemaradt az átadásról - Kampa a rövid oldalon ragadt -, Koós pedig négy méterről a kapu középbe fejelt úgy, hogy a ZTE hálóőre csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-0. A zalaiak a 14. percben vezették az első olyan támadást, amely a kapu előtti helyzettel végződött: Kocsárdi jól adott jobbról középre, Ferenczi pedig hat méterről senkitől sem zavartatva százszázalékos helyzetből fölé fejelt. Öt perccel később Sebők József balról adta be jól a labdát, ezúttal Nagy Lajos fejelt mellé, mintegy hat méterről. Nagyon sok volt a hiba, s ami feltűnő, hogy kevés a futás. A ZTE az ősszel éppen ebben volt erős, sokat és intenzíven mozogtak a játékosok, jók voltak a rövidpasszok és a helyzeteik egy részét is értékesítették. Most elérték azt a bravúrt, hogy az első 45 percben az egykori hévízi hálóőrnek, Miski Zoltánnak egyetlenegyszer sem kellett védenie, s csak néhány hazaadásnál volt dolga. Igaz, a Honvéd sem dicsekedhet, mert ők is egyszer rúgtak, pontosabban fejeltek kapura, igaz, abból - ha a ZTE-játékosok segítésével is, de - gólt szereztek. A félidő hajrájában a ZTE birtokolta többet a labdát, de a meddő mezőnyfölény semmit sem ért.

Mint az várható volt, a félidőben Simon Antal cserélt, méghozzá a játékba nagyon kevésszer belépő Csóka helyett Tóth Zoltánt küldte a pályára. Ezzel át is szervezte a csapatát arra az együttesre, amely előtte szép sikereket ért el. Máté lett a balhátvéd, Tóth Zoltán a jobb oldali középpályás, Nagy Lajos pedig eggyel beljebb lépett.

Lényegesen lendületesebb lett a Zete játéka, s egyoldalassá vált Tóth Zoltán vezérletével a jobb oldalon próbálkozó zalai gárda játéka. Így a középpályán most már Molnár Balázs mellett még egy hasznos játékosa lett a kék-fehéreknek. A 61. percben egy jobb oldali akció végén Sebők József fejelhetett hat méterről középről az üres kapura, de labdája mellé ment. A 82. percben Kocsárdi Gergely sokadszor ment el a jobb oldalon, labdája Franciskovics elé került, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, méghozzá úgy, hogy a labda egy kicsit megpattant az egyik védőn, 1-1. A 87. percben a Honvéd rúgott szögletet, ezt követően a ZTE gyors kontrát indított. Józsi jól ívelte fel a labdát a középen kirobbanó Waltner elé, aki a bal összekötő helyéről a kifutó Miski fölött szép fejessel a bal felső sarokba fejelt, 1-2.

Az első félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtott a Zete, szünet után viszont nagy elszántságának köszönhetően fordítani tudott.

Aldo Dolcetti: Nem érdemeltünk vereséget.

Simon Antal: A Honvéd agresszív volt, később pedig szerencsénk is volt, hogy fordítani tudtunk.Csalódást keltett a ZTE, mert gyengén játszott, de Fortuna fogta a kezét, így végül nyerni tudott

JEGYZŐKÖNYV

Bp. Honvéd-ZTE FC 1-2 (1-0)
Csepel, 1000 néző. Jv.: Bede 8 (Kovács P., Roff).

Honvéd: Miski 0 - Schinder 5, Baranyai 6, Benjamin 6, Takács Z. 5 - Dobos 4, Mészáros 4, Dancs 5 (Pomper -, 75. p.), Schrancz 5 (László 5, 58. p.) - Koós 5 (Disztl D.- 87 p.), Hercegfalvi 4. Vezetőedző: Aldo Dolcetti.

ZTE: Kampa 0 - Kocsárdi 6, Botis 6, Sebők V. 5, Csóka 5 (Tóth Z. 6, 46. p.) - Nagy L. 5 (Franciskovics -, 76. p.), Molnár B. 6, Máté 5, Józsi 5 - Ferenczi 4, Sebők J.4 (Waltner -, 63. p.). Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerzők: Koós a 10., illetve Franciskovics a 82., Waltner a 87. percben.

Sárga lap: Máté a 25., Koós a 31. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!