Foci

2006.09.26. 02:26

Szerdán hozzánk jönnek

Zágráb (mti) - Vasárnap este érkezett Zágrábba az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hattagú delegációja, hétfőn pedig a prezentációkat tekintették meg a 2012-es labdarúgó Eb magyar-horvát közös szervezőbizottsága tagjai jelenlétében.

Mórocz Zsolt

Az UEFA delegációja hivatott előkészíteni a szervezet december 8-i döntését, hogy hol rendezzék meg a 2012-es kontinensviadalt. A küldöttség találkozott Ivo Sanader horvát miniszterelnökkel, a megbeszéléseken részt vett Kisteleki István MLSZ-elnök és Gyárfás Tamás, az Eb-pályázat magyar vezetője is.Harry Been, a holland szövetség főtitkára vezette testület szeptember 11. és 15. között Lengyelországban és Ukrajnában, 18. és 22. között Olaszországban győződött meg a pályázatokban szereplő helyszínek állapotáról, illetve a feltételekről. A bizottság arra hivatott, hogy a stadionokat, a szállodai kapacitást, a reptereket, az utakat, a biztonsági feltételeket tanulmányozza, személyesen győződjön meg, a pályázatban vállaltak maradéktalanul megvalósulhatnak-e.Hétfőn egy szállodában a prezentációkkal folytatódott a program. Ekkor levetítésre került a horvát-magyar pályázat eddigi tevékenységét összefoglaló mintegy tízperces film. Az első prezentációt nemzetközi sajtótájékoztató követte, a két szövetségi elnök szavait követően Giorgio Marchetti az UEFA profi labdarúgásáért felelős igazgatója - aki amúgy olasz - biztatóan szólt a horvát-magyar pályázat esélyeiről, amely eddig a szakértők számára meggyőző erejű volt. Az UEFA szakértői bizottsága a hétfői zágrábi látogatást követően Splitbe, onnan Rijekába, majd Eszékre utazik, szerdán délután pedig a horvát kormány különgépén érkezik Debrecenbe, ahol többek között Kósa Lajos polgármester fogadja őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!