Foci

2006.09.09. 02:29

Nem lesz könnyű

Zalaegerszeg - Az 5. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I sorozata, s az újabb fordulóban nehéz feladat vár a jelenleg éllovas ZTE FC együttesére. A zalaiak az Újpest vendégei lesznek szombaton 15 órától, méghozzá Rákospalotán, a Bu- dai II. László Stadionban.

nincs nev

A bajnoki szünet első hetében a ZTE csapatánál rengeteg volt a sérült, s mint Simon Antal vezetőedző elmondta, gyakorlatilag nyolc egészséges futballistája maradt. E hét elejétől viszont már jobb volt a helyzet, így Sebők Vilmos is teljes értékű munkát végezhetett, Darko Ljubojevics viszont továbbra sem épült fel. Vele kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy a térdében, a belső porcfelületen van gond, ám az orvosi vélemények szerint nem kell műteni, s a pihenés következtében most már javul az állapota. A válogatottban szerepelt Molnár Balázs csütörtökön pihent, ám kisebb sérüléssel bajlódik, de Simon Antal reményét fejezte ki, hogy pályára küldheti őt szombaton.

Minthogy a tabellán a ZTE FC áll az élen, a legutóbbi ezüstérmes Újpest pedig az ötödik, az 5. forduló egyik legérdekesebb mérkőzése lehet a szombati. A fővárosiak nem kezdték jól az új bajnokságot, így azt kérdeztük Simon Antaltól: szerinte túljutott-e a nehéz időszakon az Újpest?

- Ahogy nekünk, úgy minden bizonnyal az Újpestnek is jól jött a kéthetes szünet, ráadásul a lilák a REAC elleni győzelmükkel kezdenek kiegyenesedni - hallottuk a zalaiak vezetőedzőjétől. - Amúgy pedig az Újpest mindig is Újpest lesz, s van olyan csapatuk most is, hogy bárkivel felveszik a versenyt. Mi viszont megpróbálunk saját magunkkal foglalkozni, vagyis a saját játékunkat játszani idegenben, úgyhogy legalább egy ponttal szeretnénk hazatérni. Mindez azért is fontos lenne, hiszen jól jöttünk ki az első négy fordulóból, s szeretnénk a következő négyben is hasonlóan szerepelni, de ebben a szakaszban háromszor játszunk idegenben.

A ZTE FC tervezett kezdőcsapata: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Máté - Tóth Z., Nagy L., Molnár B., Józsi Gy. - Sebők J., Ferenczi.

Az 5. forduló pénteki nyitómérkőzésén: Diósgyőr- PMFC 1-3 (0-2). A további párosítások. Szombat: Újpest FC-ZTE FC 15.00, Tatabánya-Kaposvár 16.30, FC Fehérvár-Vasas 19.00. Vasárnap: REAC-Budapest Honvéd 16.30, Győri ETO FC-FC Sopron 16.30, MTK Budapest-Paks 19.00. Hétfő: DVSC-Vác 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!