Foci

2006.09.28. 02:29

Játszani akartak

Zalaegerszeg (ka) - Tegnap előkészületi mérkőzésen találkozott egymással az NB I listavezetője, a ZTE FC és a megyei I. osztályban éllovas NTE 1866 MÁV labdarúgócsapata.

nincs nev

ZTE: Varga - Simonfalvi (Kocsárdi), Sebők V. (Máté), Csóka (Botis), Leandro - Ljubojevics (Ludánszki), Franciskovics (Molnár T.), Lendvai (Koplárovics), Józsi Gy. (Kottán) - Tóth Z. (Sebők J.), Ferenczi (Waltner).

NTE: Kovács Z. (Magyar K.) - Korpics, Visnovics (Magyar T.), Balázs G. - Farkas J., Pozsgai (Nagy M.), Fekete (Budai), Burucz, Bagarus - Iványi A. (Szalai), Újvári.

Némileg meglepőnek tűnhet, hogy két nappal a bajnoki mérkőzése után edzőmérkőzésen lépett pályára a ZTE FC, ám mindez csak a kívülállók számára lehet furcsa. A játékot ugyanis maguk a kék-fehérek kérték, s az talán természetes, hogy az NTE örömmel élt a lehetőséggel.

- Egy percig nem gondolkodtunk, eljöjjünk-e szerdán Egerszegre, hiszen egy NB I-es csapattól mindig tanulhatunk és nagy lehetőség a fiataljainknak is, hogy egy élvonalbeli csapattal játszhatnak - indokolt Iványi Lajos, az NTE együttesének edzője.

A zalai oldalon egy eddig ismeretlen játékos is feltűnt, aki már egy hete a zalaiakkal készül. Dzurják József, a ZTE FC pályaedzője elmondta, a brazil Leandroról van szó, aki korábban három évet a német élvonalbeli Dortmund csapatában töltött és információi szerint 20 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Legutóbb a dán első osztályban futballozott, s a kék-fehérek szerint ezt a mérkőzést azért is iktatták programba, hogy ne csak edzéskörülmények között teszteljék a bal oldali védőt. A ZTE-ben újból pályára lépett a régóta sérült Darko Ljubojevics, aki egy félidőt töltött a pályán, majd a második 45 percben a még régebb óta maródi Koplárovics is lehetőséget kapott hosszú hónapok után. A találkozón dominált a három osztálynyi különbség: a hétfői, immár a Sopron elleni idegenbeli találkozóra készülő ZTE FC biztosan nyert.

Gólszerzők: Molnár T. (2), Ferenczi (2 - egyet 11-esből), Franciskovics, Sebők J., Waltner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!