Foci

2006.09.15. 02:29

Fenséges a Lyon

Budapest (mti) - Az előző szezonhoz hasonlóan a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének nyitó fordulójában a Real Madrid ismét kikapott az Olympique Lyon vendégeként.

nincs nev

A spanyol sztárcsapat teljesen alárendelt szerepet játszott és csak a szerencséjének, illetve kapusa, Iker Casillas bravúros védéseinek köszönheti, hogy megúszta kétgólos vereséggel (tavaly hárommal nyertek a franciák).

- Ugyan az első félidőben volt néhány lehetőségünk, de az ellenfél mind fizikálisan, mind technikailag fölénk nőtt - nyilatkozott a találkozó után Fabio Capello, a Madrid olasz mestere.

- Az első félidő egyszerűen fenséges volt. Büszke vagyok a csapatomra - értékelt Gérard Houllier, a hazaiak vezetőedzője. - Úgy érzékeltem, hogy a Real Madrid ezúttal jobban játszott, mint a tavalyi sikerünk alkalmával, nehezebb volt kibillenteni az egyensúlyából.

Az F-jelű négyesben a Manchester United gólokban és fordulatokban bővelkedő találkozón nyert a skót Celtic Glasgow ellen. A G-csoportban a BL-döntős Arsenal Hamburgban szerzett három pontot, a Porto otthon sem tudta legyőzni a CSZKA Moszkvát.A H-jelű kvartettben az AC Milan háromgólos győzelmet aratott az AEK Athén ellen, a görög együttesben Tőzsér Dániel a 69. percben lépett pályára és egy kapuralövési kísérlete volt, de a labda fölé szállt. A másik összecsapáson az Anderlecht hazai pályán hiába szerzett vezetést, tíz perccel a vége előtt egyenlített a Lille. A vendéglátóknál Juhász Roland a 67. percben állt be.Szerdai eredmények. E-csoport: Dinamo Kijev- Steaua Bucuresti 1-4, Olympique Lyon-Real Madrid 2-0. F-csoport: FC Köbenhavn- Benfica 0-0, Manchester United-Celtic Glasgow 3-2. G-csoport: FC Porto- CSZKA Moszkva 0-0, Hamburger SV-Arsenal 1-2. H-csoport: AC Milan-AEK Athén 3-0, Anderlecht-Lille 1-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!