Foci

2006.09.13. 02:27

Elindultak felfelé

Keszthely (bl) - A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában jól szereplő FCK edzője Szabó Imre a sikerek ellenére leköszönt. A klubnál anyagi problémák is felmerültek, ám úgy tűnik, ezek megoldódnak.

nincs nev

- Valóban vannak problémáink, de remélhetőleg erről hamarosan csak múlt időben lehet már beszélnünk - mondta tegnap Takács Zoltán, az FC Keszthely elnöke, aki már hét esztendeje látja el ezt a feladatot. - Elsősorban az áramszolgáltatóval akadtak gondok, egészen pontosan a velük szemben felmerült mínuszokkal. Villannyal fűtünk, s ez egy kicsit drága, s meglehetősen nagy összegeket emészt. Az anyagi problémáink egy része ebből adódik. Ezért is vetődött fel már évek óta a pálya modernizálásának problémája. Egy pályázat segítségével remélhetőleg ezt sikerül megoldanunk.

- Mi a helyzet a játékosokkal szemben fennálló tartozások törlesztésével?

- Mohácsi József polgármester hathatós közbenjárásával ez az ügy is megoldódni látszik. Nagyon sokat köszönhetünk neki és a képviselő-testületnek is. Igaz, az utolsó pillanatban, de segítettek, s így úgy néz ki, hogy zökkenőmentessé válhat a klub működése. Sok a helyi tehetséges fiatal, ezért az önkormányzat is mélyebben nyúlt a pénztárcájába. Évek óta hangoztattuk, hogy azt szeretnénk elérni, hogy helyi gyerekek játszanak zömében az együttesben, most sikerült, s talán az is, hogy hosszú távon rendeződnek az anyagi gondjaink.

- Mi a helyzet az edzővel, ki irányítja a szakmai munkát?

- Nagyon sajnálom, hogy Szabó Imre elköszönt tőlünk. Nagyon sokat tett azért, hogy kialakuljon egy jó szellemű társaság. Úgy döntöttünk, Csordás Józsefet kérjük fel a szakmai munka irányítására. A tréner ismert a szakmában, sokáig és eredményesen dolgozott Pacsán, legutóbb pedig az utánpótlásunk felkészítésében jeleskedett. Ismeri a játékosok jelentős részét, s ez megkönnyítheti a feladatát. Fél évre elfogadta, hogy ő irányítja a felnőtt csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!