Foci

2006.09.21. 02:29

Csesztregi bravúr a kupában

Zalaegerszeg (bl, ie, kg) - Tegnap labdarúgó-kupaszerdát rendeztek. A Magyar Kupában a legjobb 32 csapat közé kerüléséért léptek pályára az együttesek. A ZTE nyert Andráshidán, a Hévíz továbblépett a Barcs ellen, a Csesztreg pedig bravúros döntetlennel kiharcolta a továbbjutást.

nincs nev

Andráshida: Osbáth - Varga Sz., Török, Sámson, Molnár A. - Dobos A. (Kottán Gy.) Simon P. (Sipos), Bandics, Pintér - Sági, Koczor. Edző: Dobos Sándor.

ZTE: Pogacsics - Kocsárdi, Botis, Csóka, Józsi - Simonfalvi, Nagy L. (Kottán K.), Máté, Franciskovics - Waltner, Ferenczi. Vezetőedző: Simon Antal.

A várakozásnak megfelelően nagy érdeklődés előzte meg a meccset. A találkozó kezdőrúgását dr. Gyimesi Endre polgármester végezte el. Kiegyenlített volt a játék, az egyik oldalon Ferenczi, a másikon Koczor tévesztett célt néhány centivel. A 17. percben Varga Szabolcs mélységből megindult, előbb Csóka, majd Botis mellett is elvitte a labdát és a kifutó Pogacsics lába mellett 14 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0. Nem sokat kellett várni a válaszra, a 21. percben Józsi jobb oldali szöglete után Csóka a felső kapufára fejelte a labdát, a visszapattanót Botis közelről a hálóba vágta, 1-1. Kettő perccel később már vezetett a ZTE. Franciskovics 10 méterről lőtt a jobb sarokba, 1-2. A folytatásban a ZTE sok hibával, az Andráshida pedig lelkesen futballozott. A szünetig az eredmény már nem változott.

A második játékrész gyors Zete-góllal kezdődött. A 49. percben Józsi bal oldali beadását Simonfalvi a hosszú oldalról az ötösről okosan a jobb felső sarokba fejelte, 1-3. Nem sokkal később Józsi György végezhetett el szabadrúgást 20 méterről és mesterien csavarta a labdát a jobb felső sarokba, 1-4. A vendéglátók nem adták fel, a 60. percben Koczor jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást, a labda Sági elé került, aki középről tíz méterről a bal felső sarokba lőtt, beállítva a végeredményt, 2-4.

Az Andráshida tisztességgel helytállt, a ZTE győzelméhez és továbbjutásához nem férhetett kétség.

Jók: Török, Varga Sz., Sági, Koczor, illetve Máté, Józsi, Simonfalvi.

Hévíz-Barcs 2-1 (1-0)
Hévíz, 300 néző. Jv.: Mészáros.

Hévíz: Tarczy - Pásztor, Györe, Kállai, Kónya - Pogacsics, Varga (Páli), Balog, Gunther - Kárpáti, Bene (Kutics). Vezetőedző: Glázer Róbert.

Barcs: Kuczkó - Salekovics (Fónai), dr. Matus, Horváth P., Pókos - Vass (Miskovics), Koller, Horváth A. Mikolics, Rácz - Kresz (Márton). Vezetőedző: Dárdai Pál.

Sokáig kellett várni az első helyzetre; az első fél óra végén Tarczy bravúros védést mutatott be, a túloldalon Pásztor 25 méteres lapos lövését fogta Kuczkó. A 40. percben vezetést szerzett egy lendületes támadás végén a Hévíz. Varga indította jó ütemben Gunthert, aki 16 méterről a jobb felső sarokba zúdította védhetetlenül a labdát, 1-0.

A második játékrész elején előbb Varga négyméteres fejesét, majd Gunther 20 méteres szabadrúgását mentette Kuczkó. A 75. percben Márton szabadrúgása után Koller két méterről a léc alá lőtt, 1-1. A 78. percben Pogacsics jobb oldali beadása után Kárpáti a bal felső sarokba vágta a labdát, 2-1.

Az ambíciózusabb Hévíz rászolgált a továbbjutásra.

Jók: Balog Cs. (mezőny legjobbja), Pásztor, Györe, Kónya, Gunther, illetve Kuczkó, dr. Matus, Pókos, Koller.

Femat Csesztreg-Siófok 1-1 (0-0)
Csesztreg, 350 néző. Jv.: Szilasi.

Csesztreg: Dóra - Kósa, Fentős T., Tóth II., Cseke (Pető J.) - Pászti Márk (Pászti Milán), Pilisi, Szabó T., Nagy N.- Németh I., Bárdosi (Szabó P.). Edző: Fentős Pál.

Siófok: Hegedüs F. - Hegyesi (Kozmor), Forgács, Sütő (Janta), Tusori, Ladoczky, Homonyik, Ribi, Melczer, Miklósvári, Sipos (Horváth B.). Edző: Botos Antal.

Némi siófoki fölényben zajlott le az első félidő, egy-egy alkalommal a kapu is veszélyben forgott. A második félidőben a hazaiak támadólag léptek fel, de Pászti Márk bombája a védőkben akadt el, majd 10 méteres lövését Hegedüs óriási bravúrral a bal kapufára ütötte. A 72. percben egy jobb oldali támadás után a hosszú oldalon érkező Ladoczky a kapu közepébe lőtt, 0-1. Nagy N. pedig reklamálásért a kiállítás sorsára jutott. A tíz emberre fogyatkozó hazaiak probálkozásait a 87. percben siker koronázta, a csereként pályára lépő Pethőt a 16-oson belül szabálytalanul szerelték. A büntetőt Németh I. értékesítette, 1-1.

A döntetlennel az alacsonyabb osztályú hazaiak megérdemelten jutottak a Magyar Kupa 32 csapata közé.

Jók: Fentős T., Szabó T., Tóth II., Pilisi, Németh I., illetve Forgács A., Ladoczky.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!