Foci

2006.09.13. 02:26

A pálya még a régi, de a vezetés új

Zalaegerszeg (bl) - Megyénkben kispályás bajnokságot rendeznek a női futballban, a terv, hogy normál pályán játsszák majd a bajnoki meccseiket néhány éven belül a hölgyek.

nincs nev

A közelmúltban a ZMLSZ elnöksége úgy döntött, hogy a jövőben a városi és városkörnyéki labdarúgó-szövetségtől visszaveszik a bajnokság szervezését, ezért női bizottságot hoztak létre. Elnöknek Rózsás Attilát, tagoknak pedig Lang Ferencet, dr. Orsós Ferencet és a csapatok képviseletében Pergelné Kalamár Andreát választották meg.

- Az együttesek számára szeretnénk minél ideálisabb feltételeket teremteni. Ezért csökkentettük a nevezési díjat és a bírói költséget is - kezdte Rózsás Attila elnök. - Az elnökségi tagokkal azon dolgozunk, hogy minél előbb nagypályás bajnokságot szervezhessünk megyénkben is. Jelenleg tíz együttes kispályán küzd hétről hétre a bajnoki pontokért. Ahhoz, hogy a nagypályás bajnokság amely az MLSZ elvárása is, realizálódjon, anyagilag segíteni kell a klubokon. Amolyan ráhangolásként szeretnénk minél több hírverő mérkőzést rendezni szokványos pályán. Az első ilyen szombaton lesz a ZTE-stadionban, a tervek szerint két órával a Zete-REAC bajnoki meccs előtt. A két mérkőző fél Zalaapáti és Keszthely, illetve Páterdomb és Landorhegy csapatának keretéből kerül majd ki. A későbbiekben újabb és újabb hasonló rendezvényeket tervezünk Egerszegen, Hévízen és a megye különböző pontjain. Azt is szeretnénk, hogy a férfi bajnokság szabályainak megfelelően az előre kiírt időpontokban kezdődjenek a találkozók. Az esetleges módosításokat nyolc nappal előtte be kell majd jelenteni az érintetteknek.

- Díjazás is várható?

- Igen. A dobogósok pénzjutalomban részesülnek és a szövetség költségén akarjuk megrendezni a téli teremtornát. Mindez azt hiszem azt támasztja alá, hogy megpróbálunk minél jobb feltételeket biztosítani a hölgyek részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!