Foci

2006.07.06. 02:25

Ferenczi két találata

Zalaegerszeg - Szépszámú nézősereg előtt játszotta le első hazai felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgócsapata, amely a horvát élvonal bronzérmesét, az NK Varteks Varazdint győzte le.

Mórocz Zsolt

A ZTE FC együttesében hazai pályán jól mutatkoztak be az új szerzemények Zalaegerszeg - Szépszámú nézősereg előtt játszotta le első hazai felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgócsapata, amely a horvát élvonal bronzérmesét, az NK Varteks Varazdint győzte le. ZTE FC-NK Varteks Varazdin2-1 (1-0)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv. Kiss N. Előkészületi labdarúgó-mérkőzés. ZTE Lipcak - Kocsárdi, Sebők V., Botis (Csóka), Kónya (Nagy E.) - Tóth Z., Molnár B. (Horváth A.), Nagy L. (Franciskovic), Józsi Gy. - Sebők J. (Waltner), Ferenczi (Rompos). Varteks Madaric (Vranjic) - Ipsa (G. Vuk), V. Vuk (Mohovic), Papa, Meljnak (Malec) - Safarik, Golik (Kardum), Pokrivac (Sljunski), Vukman (Basic), Jertec (Begovic) - Novinic . A ZTE első hazai felkészülési mérkőzésére szép számban gyülekeztek a nézők, ami érthető volt. Egyrészt, a horvát bajnokság harmadik helyezettje, az UEFA-kupában induló NK Varteks vendégszereplése is érdekesnek ígérkezett, másrészt - s talán ez nyomott többet a latban - a ZTE új szerzeményei és az itt lévő próbajátékosok is először mutathatták meg tudásukat a hazai közönségnek. Persze a mérkőzés előtt néhány érdekes információval gazdagodtunk. Feltétlenül ide tartozik, hogy információnk szerint a kék-fehérek korábbi légiósa Darko Ljubojevics a hírek szerint visszatérhet Egerszegre, s ha igaz, akár már a hét végén a megyeszékhelyre érkezhet. A ZTE csapatában pályára lépett az új szerzemények közül Sorin Botis, Ferenczi István és Tóth Zoltán, rajtuk kívül pedig több próbajátékos egészítette ki a csapatot. A kapuban például a szlovák Lipcak védett, ám kétségkívül a második félidőben Waltner Róbert pályára lépése bizonyult a szurkolók szemében a legizgalmasabb momentumnak. Előtte már Ferenczi góllal mutatkozott be az első félidőben, majd éppen Waltner átadásából szerezte meg a másodikat, Ferenczi tehát duplával nyitott. Összességében érezhető volt a mérkőzésen, hogy a ZTE cseppet sincs csúcsformában és a horvátok sem igazán brillíroztak. Mindenesetre a zalaiak gólokat lőttek, ami biztatónak nevezhető, mígnem a végén még Begovic szépített. Akadt egy mosolyogtató jelenet Sorin Botis lecserélésekor. A román légiós a horvát kispad felé vette az irányt, s majdnem helyet is foglalt, ám észbe kapott, s nem kis derültség közepette sétált át a zalaiak oldalára. Na igen, ő még új fiú, szoknia kell a környezetet, s csak azt kívánhatjuk ennél nagyobb tévedése ne legyen a ZTE-stadionban... Fotó Katona Tibor Zalaegerszeg - Szépszámú nézősereg előtt játszotta le első hazai felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgócsapata, amely a horvát élvonal bronzérmesét, az NK Varteks Varazdint győzte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!