Csodajárgány

2018.04.08. 14:00

Kínában valósítják meg a német tervező álomautóját

Az elektromos szuperkocsi 2,5 másodperc alatt gyorsul majd 100-ra, óránkénti 300 kilométeres végsebességet és 1200 kilométeres hatótávolságot ígér.

Lővei Gergely

GERMANY OUT

Roland Gumpert az Audinál dolgozott fejlesztőmérnökként, majd megalapította a nevét viselő szuperautógyárat, amely 2013-ban került csődvédelem alá, és nemrég Hong Kong-i befektetők kezébe került. A német szakember nem adta fel, és elérte, hogy kínai befektetők karolják fel legújabb ötletét, amely egy villanymotoros szuperautó – írja az automotor.hu portál.

Forrás: automotor.hu

A kínai Aiways cég első autóit – a rajzokon látható RG példányait – Németországban, Roland Gumpert műhelyében rakják majd össze, közben Kínában már folyik a saját autógyár építése, ahol sorozatban készítenek majd elektromos autókat és SUV-okat. Roland Gumpert egyébként az Aiways cég fejlesztési vezetője is, tehát lesz beleszólása a járművek végleges formájának kialakításába. A debütáló RG – alias Roland Gumpert – modellről annyit árultak el, hogy 2,5 másodperces 0-100 km/h gyorsulást, 300 km/h-s végsebességet és egy feltöltéssel 1200 km-es hatótávolságot ér el. További részletekkel ezzel és az Aiways jövőbeli terveivel kapcsolatban a Pekingi Autószalonon ismertetnek.

Forrás: automotor.hu

Borítóképünkön Roland Gumpert egyik alkotásával, az Apollóval

Forrás: AFP / DDP / Jens-Ulrich Koch

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!