Egyéb

2010.11.15. 07:59

Miért nem jön a baba?

Németh Tünde a saját problémájából kiindulva maga fejlesztette ki ezt a különleges mozdulatokra épülő tornát, amely segíthet a meddő nőknek teherbe esni.

Horváth Viktória

 

A torna a jóga-, a tai chi-, a csikung, valamint az Alexander- és Graham technika elemeire is építkezik. A konstruktív szemléletű mozgásrendszer speciális hatásmechanizmusaival alapvetően átformálja és újraszervezi a női reproduktív rendszert, továbbá javítja a női hormonális- és immunrendszert is.

- A mozgásórákon a földön dolgozunk. Nincs kötött gyakorlatsor, hanem hormonális szabályozást és vérbőségkiváltást végzünk harmonikus zenei aláfestéssel. A gyakorlatok nem stimulálják túl a szervezetet, viszont a has alsó régióit, a kismedencei szerveket, valamint a belső női izmokat tökéletesen átmozgatják és a központi idegrendszerre hatva működésüket serkentik.

 

A táplálkozás minőségének a megváltoztatására is lehetőséget teremt. Bizonyos életmódbeli változások elengedhetetlenek ahhoz, hogy eredményt érjünk el, hiszen sokszor, bár a nők kora ideálisnak számít a gyermekvállaláshoz, viszont a szervezetük a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következtében már kicsúszott az időből.

- Sok rugalmas orvos van, aki maga ajánlja a tornát a pácienseknek és elismerik hatékonyságát - folytatta Tünde. - Egyénenként változó az Arwen-torna hatásmechanizmusa. Valakinél már az első 2-3-4 hétben hat, másnál egy évet is kell várni. Sok más eredménye is van a tornának a meddőségkezelés mellett: fizikailag karban tart, a gyulladásos, cisztás problémák enyhülnek, a hormonszintet normalizálja, a nyálkahártyát vastagítja, illetve rendezi a rövidebb és hosszabb menstruációs ciklust.

 

 

Akár kiegészítő módszer is lehet
Csak a mozgásterápiának 57 százalékos sikerrátája van, életmódváltással együtt a torna sikeressége 90-95 százalékos, mondta Tünde. Volt olyan nô, akinek teljesen lezárultak a petevezetékei, és semmi esélye sem volt arra, hogy teherbe essen, a mozgásterápia segítségével mégis spontán módon terhes lett. Előfordult már az is, hogy a gyógyszeres kezelés önmagában nem segített, de kiegészítő módszerként a tornát alkalmazva, létrejött a várva várt terhesség.

 

Életmód rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!