Egyéb

2010.08.23. 08:39

Dermaroller segítségével szépülhet a bőrünk

A steril henger 200 darab hosszabb-rövidebb apró orvosi tűt tartalmaz, a szakember ezeket görgeti végig a bőrön, mely azonnal kisimul, felfrissül, megfiatalodik. De, mire is jó ez a dermaroller?

Péter Gyöngyi

- Ekkor már általános érzéstelenítésről is gondoskodni kell, hiszen több ezer kis tűszúrást ejtünk az arcon, mire végzünk a művelettel - fogalmazott a kozmetikus. - A vendéget természetesen kifaggatjuk, tudnunk kell, érzékeny-e, hiszen lidokainalapú érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrre. A kezelést egy tisztítás, egy peelingezés előzi meg. Többször, több irányból rollerezhetünk, ez önmagában is hatásos, de látványosabb az eredmény, ha speciális hatóanyagot is beviszünk. Az, mit juttatunk a bőrbe, attól függ, a vendégnek mire van szüksége. Aknés hegek, apró ráncok eltüntetésére, mélyebb ráncok halványítására egyaránt jó a módszer, de nem csak arc-, hanem testkezelést is lehet végezni ily módon. Narancsbőr, valamint fogyás, szülés utáni megereszkedett bőr esetén a kötőszövet regenerációjáról ugyancsak gondoskodhatunk. A rollerezést kiegészítő terápia követi egy elektroporátor elnevezésű készülékkel, ezzel a felszínen maradt hatóanyagokat belökhetjük a bőr mélyebb rétegeibe, a sejthártyán keresztül egészen a sejtbe.

A dermaroller használatával mesterséges perforáció keletkezik a bőrön, a tűszúrásokkal mikrocsatornák jönnek létre, így akadálymentesen szívódhat fel a hatóanyag, tájékoztatott Vida Katalin. A kezelések után, a negyedik-ötödik napon előfordulhat, hogy lehámlik a bőr, de ez teljesen normális reakció. A kezelés nem évszakhoz kötött, csak, ha mikrodermabrázióval is összekötik. A mikrocsatornák mindössze 10-15 percig vannak nyitva, de azért általában tanácsos a terápiát követően elkerülni az olyan közösségi helyeket, mint a fürdő vagy a szauna. Sminkelni is csak pár óra elteltével javasolt. Mivel mikrosérülésekről van szó, gyakorlatilag nem is láthatóak, legfeljebb pirospozsgás lesz egy kicsit az arc, viszont azonnal kitelik, üde lesz az bőr.

BŐRGYÓGYÁSZ TALÁLMÁNYA

A szakember tudása fontos, felelőssége nagy, hiszen mégiscsak a bőrbe hatol be a sajátos szerkezettel, mely egy francia bőrgyógyász találmánya. A dermarollert bőrgyógyászok és kozmetikusok egyaránt alkalmazzák, ez is mutatja, hogy egyáltalán nem mindegy, menynyire felkészült a használója. Bárki élhet a lehetőséggel, a kozmetikus tapasztalata azt mutatja, szerencsére az erősebb nem képviselői is fontosnak találják a jólápoltságot, a férfiak is igénylik a dermarolleres terápiát.  

Bőrápolás és smink nőknek - További tippeink a kapcsolt anyagok között!

Bőrápolás és smink nőknek - További tippeink a kapcsolt anyagok között!

Életmód rovatunk hírei itt!

Rúzs - egy rovat nőknek, nőkről - klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!