Egyéb

2009.09.28. 06:54

Ne fecsegjen meggondolatlanul - Mi olvasható ki írásképünkből?

ZH - A Mamma Mia jeligét választó 46 éves üzletvezető hölgy szomorúságot sugárzó kézírása kreatív, ötletgazdag asszonyt mutat, aki önmagával elégedetlen és instabil önértékeléssel rendelkezik, labilis érzelemvilágú, erősen vágyik a szeretetre.

zaol.hu

 Büszke elért eredményeire, ügyességére, azonban az önmagának való megfelelés hiánya miatt állandó feszültségben él, bizonytalansági érzésekkel küzd.


Negyvenhat éves üzletvezető hölgy kézírása: bizonytalanságot üzen
Fotó: ZH

 

Szeret az emberekkel kommunikálni, azonban oda kell figyelnie arra, hogy meggondolatlanul ne fecsegjen önmagáról, magánéletéről, még akkor sem, ha a külvilág véleménye nem foglalkoztatja, csak a saját értékítélete fontos a számára. Mindig kevesebbet érzékeltet, mást mutat kifelé, mint amennyit valójában érez. Fogyatékosságérzetét a határozott fellépés álbiztonságával akarja ellensúlyozni.

 

Határozatlansága hátterében a múlt kellemetlen élményeinek hatása áll, a korábbi negatív élményeinek kihatása alól nem tud szabadulni, ami megakadályozhatja abban, hogy az ösztönterületen megjelenő élményeket átélje, illetve azokat beteljesítse. Ugyanakkor a múlt emlékeinek nagy jelentőséget is tulajdonít, abból táplálkozik, annak hangulataiból és érzelmeiből lelki erőt merítő személyiség. A megtörténtek, végbementek tapasztalatain okulva leszűri a tanulságokat, amelyek lefékezik, nem akar szembenézni.

 

Az illúziókat kerüli, nem engedi fantáziáját szárnyalni, ambícióit a gyakorlati megvalósulás lehetőségein belül engedi érvényesülni. Az elmélet és a gyakorlat közötti összhangot nehezen teremti meg, azonban törekszik arra, hogy a megtanultakat a hétköznapok világában kipróbálhassa.

 

Küzd az elkedvetlenedés, a lehangoltság ellen anélkül, hogy állandósítani tudná a maradandó kedélyállapotot. Keresi a kényelmet, a külvilághoz való kapcsolat folyamatos fenntartását, megszerzését a megértés, kedvesség, hajlékonyság, olykor a hízelkedés kifejeződésével.

 

Novák Mária
grafológus

Várjuk kedves olvasók jeligével ellátott, sima A/4-es lapra, legalább 15 sor terjedelemben, golyóstollal írt - fogalmazás bármely témában - teljes névaláírással ellátott leveleit, melyben kérjük, legalább az alábbi adatainak megadását: életkor, nem, végzettség, foglalkozás, valamint nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a grafológiai elemzési személyiségrajza, feltett kérdéseire a grafológus válasza a lapunkban közzétehető.



További érdekességek ÉLETMÓDI rovatunkban. Klikk IDE! 

 

Novák Mária grafológus korábban többek között Deák Ferenc, Walt Disney és Verebes István írását is elemezte. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!