Egyéb

2009.06.02. 02:25

Avas zsír ellen vöröshagyma és kenyér

Zalaegerszeg (fzs) - Bár sokan tiltó listára száműzték a zsírt, számos étel csak azzal készíhető. A mesterszakácsok szerint az igazán finom pörkölt is csak zsírban pirított hagymával képzelhető el.

Fincza Zsuzsa

A legjobb, ha szalonnából magunk sütjük a zsírt. De mivel nem használjuk állandóan, egy idő után megavasodik. Még ekkor sem kell eldobnunk, számos praktika ismert, amivel az avas zsír feljavítható. A kellemetlen szagát és ízét legegyszerűbben úgy nyomhatjuk el, hogy karikára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítunk, az avas zsírt jól felhevítjük, és a pirított hagymát belekeverjük. Úgy is felfrissíthetjük, hogy felolvasztjuk és nyers tejjel együtt forraljuk, a tetejéről a habot folyamatosan leszedjük. Ha már tiszta a zsír, hagyjuk leülepedni, s óvatosan átöntjük egy másik edénybe.

Régi recept: A romlott zsírba kenyeret, egész fej vereshagymát, maréknyi zöldpetrezselyem levelet teszünk, ezekkel a zsírt felforraljuk, majd, ha a kenyér megpuhult, leszűrjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!