Egyéb

2009.06.18. 02:26

A nagy öreg nyomán formálódott funkciók

Nagykanizsa - Bár a legtöbb számítógép windows rendszer alatt alapból felkínálja fájljaink kezelésére a saját, beépített explorer programját, ha valaki elégedetlen azzal, könnyen talál profi megoldást.

Szalabán Attila

Hasznos programokat böngészgető sorozatunkban ezúttal a Totalcommandert vettük górcső alá.

Fájlkezelőkből meglehetősen nagy a dömping a piacon , s itt most az idézőjelet az indokolja, hogy a legtöbbjük ingyenesen hozzáférhető. A Totalcommander című programmal letöltés (www.totalcommander.hu) után harminc napig szintén díjmentesen dolgozhatunk, utána regisztráltatnunk kell. A kis programot azonban méltán tartják kategóriája egyik királyának: a Christian Ghisler által írt szoftver rendkívül sok szolgáltatással áll a felhasználók rendelkezésére - akár magyar nyelven is. A program a szokványos fájlkezelői funkciókat még a jó öreg Norton Commanderből megszokott, osztott képernyőn kínálja. Ráadásul úgy nagyjából minden lépésünk következményéről részletes visszajelzést is kapunk. De nem csak fájlkezelésre használható: letöltésekre, tömörítésekre, akár képnézegetésre.


Minden, ami DIGITÁLIS - olvassa el rovatunk cikkeit! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!