Egyéb

2006.09.05. 02:29

Kerékpárúton tilos!

A Zalalövő-Bagod közötti kerékpárúttal kapcsolatos tapasztalatait írta le olvasónk. Nevét és címét csak a szerkesztőségünkkel közölte, hozzátéve: tart azoktól, akik lapáttal fenyegették, amikor a helyszínen mobiltelefonnal fotózott.

nincs nev

Rendszeresen használom a kerékpárutat, és találkozom rajta mindenféle járművel, traktorral, teherautóval, személyautóval. Jelenleg valamilyen kábelfektetés történik a közelben és a munkagépek (40-50 mázsásak) az egyszerűbb ill. rövidebb út miatt ezt használják építőanyag-szállításra. Kibontják a lezáró oszlopok rögzítését és szabad az út. Természetesen a munkaterület megközelíthető más úton, ill. ha nem lenne az, akkor vannak kis terhelhetőségű, járdaépítésnél használatos munkagépek... Szeptember 1-jén délután a zalaszentgyörgyi templom közelében egy IFA-t fotóztam, amint kerékpározik. Ezt a folyamatot egészen Zalacsébig nyomon lehet követni, ami sem a rendőrséget, sem az út kezelőjét nem zavarja. Nemrég a rendőrségi ügyeletet felhívtam - akkor épp egy 40 mázsa körüli markoló kerekezett -, ám lerázó stílusban közölték: semmi közük hozzá! Majd tovább erősködtem és megígérték kijönnek, hát nem érkeztek ki, sőt, azóta is a gépek arra közlekedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!