Egervár

2011.10.17. 07:58

Egervár és Győrvár együtt túrázott

Október 6-án, a győrvári Béri Balogh Ádám Általános iskola - együttműködve az egervári Egervári László Általános Iskolával - akadályversenyt szervezett Egervár és Győrvár közötti útvonalon Vasboldogasszony és Gősfa érintésével.

Szermjagin Marianna

A túra, az 1706-os Egervár-Győrvár térségben, a kurucok és labancok között lezajlott csatára való megemlékezés jegyében szerveződött. A célja az volt, hogy e községek iskolájában tanuló diákok megismerjék településük Rákóczi szabadságharcban betöltött szerepét; fejlődjön kitartásuk, alkalmazkodó- és együttműködő képességük; továbbá hogy a mozgás, a gyorsan fejlődő technika világában is örömet okozzon gyermekeinknek.

A kb 6 km-es útvonalon, 7 állomás érintésével e témával kapcsolatos feladatokkal birkóztak meg az 5 fős csapatok. A felkészüléshez a rendezők előzetesen részletes tananyagot bocsátottak a diákok rendelkezésére. Az állomásokon az elméleti kérdések mellett az ügyesség is szerepet kapott, de a szerencsére is jócskán szükség volt. A feladatok változatosak, érdekesek voltak, a diákok lelkesen oldották meg őket. Az állomásokon az egervári és győrvári iskola pedagógusai élvezettel figyelték a munkát.


A tanulók önállóan, kísérő nélkül, de komolyan, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladtak. Bár a útvonal nem a főút mellett húzódott, azért figyelmesen, a kötelező haladási irány betartásával, s jelzőmellénnyel felszerelkezve vehettek részt a túrán.

A csapatok kiválóan teljesítettek, így méltán lehetünk büszkén diákjainkra. Az első 3 helyezett, az Egervári László Általános Iskola 8. osztály 1-es csapata első, a Béri Balogh Ádám Általános Iskola 7. osztály 2-es csapata második és az Egervári László Általános Iskola 7. osztály 2-es csapata jutalomban részesült.
A győztes csapat tagjai: Tóth Máté, Zsuppán Krisztián, Bérczesi Tamás, Patai Bence, Király Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!