Egervár

2011.01.25. 09:41

Táncház Egerváron (fotókkal frissítve)

Egervár község felnőtt lakosai kezdeményezték, s az önkormányzat támogatta az ötletet, hogy egy kicsit megmozgassák, közelebb hozzák egymáshoz a családokat.

Szermjagin Marianna

120 kézzel írott meghívót osztottak ki a faluban, hogy a gyermekeket és a felnőtteket egy közös vasárnap délutáni szórakozásra, beszélgetésre invitálja. Hosszú szervező munka előzte meg ezt a délutánt, amely a szervezők számára lázas készülődéssel járt. Néhányan zsíros kenyeret kentek, mások palacsintát sütöttek vagy a termet rendezték be, hogy mire a vendégek megérkeznek, addigra minden készen álljon.


Gondoltam én is átmegyek egy félórára, (többre nem érek rá, hiszen rengeteg a dolgom), s megnézem mi is lesz tulajdonképpen. De a félórából kettő és fél lett, mert magával ragadott a hangulat, s mindenütt akadt valaki, aki velem szeretett volna beszélgetni. Nagyon jó érzés volt, hogy örültek nekem az ismerősök, s én is boldog voltam, hogy láthattam őket felszabadultan nevetni.


Három fiatal táncos, Zubor Viktória, Zubor Péter és Magyar János rövid bemutatója után táncház következett. Először a gyerekek ropták a táncot, majd a felnőttek kerültek sorra. Kis rábeszéléssel össze  állt a csapat, s egyre vidámabban és egyre ügyesebben követtük a bemutatott lépéseket. Aztán egy idő után kissé elfáradva, de elégedetten foglaltunk helyet, s élvezettel fogyasztottuk a felkínált étkeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!