Dötk

2017.05.30. 15:50

Filmzenék is szóltak a pincénél

DÖTK Szombaton rendhagyó és hagyományteremtő kulturális esemény zajlott le a faluban: az önkormányzat és a Zalai Borút Egyesület közösen szervezte meg Kalmus Felicián csellóművész koncertjét.

Civil Tudósítónktól

Kalmus Felicián otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást, a pop, az elektronikus- és filmzenei elemeket, mindezt erősíti magával ragadó előadásmódja. Hallhattunk népzenei, filmzenei feldolgozásokat és saját szerzeményeket is az egyórás koncert során. A fiatal művész gyönyörű ívekben gondolkodik, sokszor pedig erőteljes, szenvedélyes és karakteres. Kézen fogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális zenei világon.

Kalmus Felicián Fotó: a szerző

És nemcsak az előadás, de a helyszín is egyedi és magával ragadó volt a Noé borháznál. A szervezők célja igényes és nem feltétlenül populáris előadók meghívásával olyan rendezvényeket létrehozni, melyeken családias közegben, nyáresti borozgatás közben maradandó élményben részesülhetnek a vendégek. Továbbá, ilyen eseményekkel népszerűsíteni a zalai dombvidék mesés lankáit, hogy a messzebbről érkezők visszatérjenek, és hírét vigyék Dötk értékeinek.

Németh Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!