Dobronhegy

2016.03.15. 14:51

Felső-göcseji bormustra - Hiányosságok a borkezelés terén

A hét végén rendezték meg Dobronhegyen a XI. Felső-göcseji bormustrát, ahol 29 termelő 52-féle borát kóstolhatta a bírálóbizottság.

Magyar Hajnalka

Amint a szervezők elmondták, a verseny a borbírák leterheltsége miatt a hagyományoktól eltérően nem Jégtörő Mátyás napján került megrendezésre, ennek következtében az előző évek felhozatalától lényegesen elmaradt a nevezések száma. Amint a Sabján Károly vezette rendkívül tárgyilagos zsűri megállapításaiból kitűnt, a 2015-ös esztendő sajátos időjárásához több esetben is nehezen alkalmazkodtak a termelők, ezért a borkezelés terén gyakran akadtak hiányosságok. A zsűri tagjai ezért a következő szüret előtt személyesen is szeretnék gyakorlati tanácsokkal ellátni a gazdákat.

A bormustrán 7 arany, 11 ezüst, 29 bronz minősítés mellett 5 oklevél elismerést kaptak a termelők. A verseny legígéretesebb fehérborának - egyben a legmagasabb pontszámmal jutalmazott borának - Török Tamás gellénházi termelő ottonel sárga muskotály cuvéjét választotta a zsűri. A legígéretesebb vörösbor kategória győztese Palkó Tibor zweigelt bora, rozé kategóriában pedig Fábián István kékfrankos rozéja vitte el a legjobbnak járó díjat.

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!