Ünneplésre készülnek - A megyeiben néhány érem még gazdára vár

Zalaegerszeg - Vasárnap a megyei labdarúgó-bajnokságban az utolsó fordulókra kerül sor. A bajnoki címek már eldőltek, de néhány dobogós helyért még nagy csata várható.

Bóbics László

Vasárnap a már bajnok Tarr Sprint Andráshida SC méltó módon akarja megünnepelni a klub történetének nyolcadik bajnoki címét.

– A Lenti TE elleni bajnoki mérkőzés 17 órakor kezdődik, a kezdőrúgást Gyutai Csaba, Tarr János és Pethő István végzik el – mondta Kugler László, az ASC elnöke. – Az ünnepélyes éremátadásra közvetlenül a mérkőzés után kerül sor. Ezen a klub valamennyi csapata részt vesz, az egyesület minden igazolt labdarúgója, közel kétszázötvenen együtt ünnepelnek majd. Ezt követően a Delta zenekar 20 órától utcabált tart a bajnokcsapat tiszteletére. A programot 22 órakor tűzijáték zárja. A délután során a gyerekek részére ingyenes ugrálóvárak állnak rendelkezésre. A belépés a teljes rendezvényen díjtalan lesz.

Az ezüstéremért a Csesztreg (62 pont) és a Zalalövő (61) küzd. A csesztregiek hazai környezetben fogadják a tavasszal szenzációsan szereplő Szepetneket. Izgalmas találkozóra van kilátás.

A lövőiek Miklósfára látogatnak. Mind a két csapat fogadkozik, ez a találkozó is nagy csatát hozhat. A játéktudás alapján a vendégek a jobbak, de a hazaiak már többször bizonyították, hogy otthon képesek bravúros teljesítményekre.

A tabella alsó részén találhatók is megpróbálnak eredményesek lenni mert a kieső „személye” egyelőre kérdéses. Jelenleg még csak találgatások vannak, hogy az NB III-ból a zalaiak közül ki lép vissza, illetve a megyei bajnok Tarr Sprint Andráshida nevez-e a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalába.


Itt is "folyik" majd a pezsgő

A megyei II. vonalban is

hasonló a forgatókönyv mint egy osztállyal feljebb. A bajnokok – Galambok, Páterdomb – ünnepelni készülnek. Igaz, a megyeszékhelyiek helyzetét nehezíti, hogy ők idegenben lépnek pályára. Galambokon viszont nincs semmi akadálya a pezsgőbontásnak. A meccs is izgalmas lehet, mert az ellenlábas Rédics csak akkor lehet biztos a dolgában – a bronz megszerzésben –, ha győz a bajnok otthonában.

Ezek is érdekelhetik