Bajnok lett az Andráshida!

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában egy körrel a szezon vége előtt már megnyerte az aranyérmet a Tarr Sprint Andráshida SC együttese. Dobos Sándor csapata Egerváron nyert 1-0-ra.

Zalai Hírlap

Szepetnek-Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk 7-4 (3-1)
Szepetnek, 100 néző. Jv.: Dávid.
Szepetnek: Csáki  Farkas, Szabó, Balázs, Kalinics (Varga), Mercigány (Szalai I.), Nagy, Luki, Sáfrán, Szalai D., Lenner. Edző: Iványi Lajos.
Pókaszepetk: Juhász  Száraz (Seres), Hemela, László, Büki, Pál, Huszár, Bertók, Füzi, Pőcz, Pintyőke. Edző: Németh Ferenc.

Gólzáporos mérkőzésen megérdemelt hazai siker.

Gólszerzők: Szalai D. (3), Nagy, Kalinics, Szabó, illetve Hemela, Büki, Pál, Bertók.
Jók: Balázs, Nagy, Szalai D., illetve Büki, Pál.
Ifjúsági: Szepetnek-Pókaszepetk 3-2. 

Kiskanizsai Sáskák-Femat Csesztreg 1-2 (0-0)
Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Pető.
Kiskanizsa: Munkácsi  Csordás, Németh G., Horváth (Somogyi), Gyulai, Ganzer, Németh R., Kálovics, Rajnai (Szelei), Farkas, Kálcsics (Gáspár). Edző: Ifjovics Ferenc.
Csesztreg: Balogh  Kasza, Molnár, Pászti, Nemsics, Bagó (Hermán), Szabó Zs. (Varga), Nagy N., Kiss (Pethő R.), Szabó P., Pethő J. Edző: Fentős Pál.

Küzdelmes mérkőzésen nyertek a vendégek.

Gólszerzők: Kálcsics, illetve Pethő J., Nagy N.
Jók: Németh G., Kálcsics, Gyulai, illetve Molnár, Nagy, Szabó P.
Ifjúsági: Kiskanizsa-Csesztreg 8-1.

Fentős Pál, a csesztregiek trénere a mérkőzés után, egészen pontosan vasárnap este így vélekedett: A találkozót megnyertük, erről ennyit. Pethő Jani és Nagy Norbi is fontos gólokat rúgott. Ez kellett a sikerhez. Szeretnénk az ezüstérmet megszerezni. Ehhez a záró fordulóban le kell győznünk hazai pályán a jól szereplő Szepetneket. 

Lenti TE-Gellénháza-Farkas-Pálinka 0-1 (0-1)
Lenti, 200 néző. Jv.: Kondákor.
Lenti: Papp  Lőrincz (Tóth), Czigány, Balla, Kancsal (Dervalics), Kondákor, Kiss, Pozsgai (Szekeres), Takács, Völgyi, Sebők. Edző: Hermán István.
Gellénháza: Dóra  Bakos, dr. Matus, Farkas (Magyar), Szegleti (Borsos D.), Nyári, Simon, Dávid (Babati), Borsos Cs. (Halász), Koczor, Friss. Edző: Kovács Imre.

Az LTE ifjúsági csapata aranyat nyert, a  felnőttek  botlottak.

Gólszerző: Friss.
Jók: Sebők, Takács, Kondákor, illetve Nyári, Koczor, dr. Matus, Simon, Dóra.
Kiállítva: Nyári, Koczor (mindkettő 75. p., Gellénháza).
Ifjúsági: Lenti-Gellénháza 5-0.

Lentiben szomorkodtak, ugyanakkor ünnepeltek is. A felnőtt csapat kikapott, az ifjúságiak pedig nyertek és bajnokok lettek.

Meglehetősen szűk volt a keretünk, elsősorban sérülések miatt  jelentette ki Hermán István, az LTE edzője.  Az ifjúsági csapatból tudtam volna 2-3 embert felhozni, de náluk az volt a fontos, hogy győzzenek és ünnepelhessék a bajnoki címet. Ez a klub életében fontos pillanat és tudomásul kellett vennem. A Gellénháza szervezett, jó csapat, de így is sok helyzetünk volt. Sorra kihagytuk őket, s kikaptunk. Az utolsó negyedórában kettős emberelőnyben voltunk, de ekkor már talán lélekben is egy kicsit feladta a társaság és nem tudtuk gólra váltani az előnyünket.

Z. Becsali-Tungsram-Miklósfa 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Lapat D.
Z. Tungsram: Lepár  Horváth B., Salamon (Gulyás), Szekeres, Erdélyi, Farkas, Molnár (Balogh), Sárközi (Kiss), Lukács (Dömötör), Orbán (Simon), Németh. Edző: Lepár Attila.
Miklósfa: Hovánszky  Tóth, Papp, Verebélyi, Antalics, Gerencsér (Gombos), Majtán T., Orbán, László, Majtán G., Hajnal (Jakab). Edző: Harcz Lajos.

Küzdelmes mérkőzésen a vendégcsapat szerencsésen vitte el a három pontot.

Gólszerzők: Lukács, illetve László, Hajnal.
Jók: Erdélyi, Lukács, Farkas, illetve László.
Ifjúsági: Z. Tungsram-Miklósfa 2-3. 

Műszer Automatika FC Napred Tótszentmárton-Technoroll Teskánd 5-2 (4-1)
Tótszentmárton, 250 néző. Jv.: Vörös.
Tótszentmárton: Lajkó  Sütő (Bróz), Grudics, Kovács I., Dezső (Kotnyek), Horváth, Kósa, Markek P. (Plánder), Tislér, Kovács Gy., Kőrösi. Edző: Visnovics László.
Teskánd: Fábián  Szabó A., Mátyás, Szita (Szabó B.), Kellerman (Zelkó), Kristóf, Lepár,  Palkó, Lyes (Szekeres), Gerencsér (Pataki), Horváth. Edző: Jandovics Jenő.

Megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Horváth (2), Kovács Gy., (2), Grudics, illetve Palkó (2).
Jók: Lajkó, Horváth, Kósa, Kovács Gy., illetve Palkó, Lyes.
Ifjúsági: Tótszentmárton-Teskánd 3-5.

Szerszámsziget Zalalövő  Legea-Semjénháza 0-0
Zalalövő, 200 néző. Jv.: Kiss N.
Zalalövő: Horváth G.  Hováth P., Kósik, Pásztor, Csáki, Galambos (Hozbor), Gál, Járfás (Toplak), Kaszás (Boros), Pintér, Bacsó (Erdei). Edző: Ostrom János.
Semjénháza: Benkő  Nagy R., Mulasics, Csóka, Hollender, Beke (Szabó I.), Kovács B. (Stropka), Szollár, Kuzma, Tóth, Kónya. Játékos-edző: Csóka Zsolt.

Hiába a hazai mezőnyfölény, gól nem született.

Jók: senki, illetve az egész csapat.
Kiállítva. Szabó I. (86. p., Semjénháza).
Ifjúsági: Zalalövő-Semjénháza 6-0.

A bajnokságban hosszú ideig vezető lövőiek ezen a  mérkőzésen a szokottnál kicsitt mattabb teljesítményt nyújtottak. Ziccereik voltak, de gólt nem tudtak rúgni. Ostrom János, a Zalalövő edzője azon kesergett, hog ismét értékes pontokat vesztettek hazai környezetben. Ennek ellenére úgy érzi, a bronzérem is jó eredmény számukra. Igaz, mint mindenki, aki a közelében van, ők is nyerni szerettek volna, de a realitásokat figyelembe véve tisztességgel helytálltak. 

Evo-Komplex Egervár-Tarr Sprint Andráshida 0-1 (0-0)
Egervár, 350 néző. Jv.: Halász L.
Egervár: Németh D.  Cséve, Hajas, Szente, Dömötör (Krajczár), Csalló, Pilisi, Bognár, Varga Sz., Bogdanovics (Illés K.), Bencze. Játékos-edző: Bencze Péter.
Andráshida: Babina  Varga, Sági G., Török, Cziráki (Tóth D.), Horváth, Rohonczi, Bandics (Kovács L.), Sági A., Tóth L. (Méhes), Szíjártó. Edző: Dobos Sándor.

A jól  játszó hazaiak  megérdemeltek  volna  egy pontot a bajnokavatón.

Gólszerző: Kovács L.
Jók: az egész csapat, illetve az egész csapat.
Ifjúsági: Egervár-Andráshida 0-19.

A forduló slágermeccse volt, bajnokavatóval. Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, a vendégeknek voltak helyzeteik. Ezek sorra kimaradtak. A klub elnöke, Kugler László farmerben és sárga pólóban buzdította kedvenceit. Aztán egyszer csak eltűnt és fehér pólóban érkezett vissza: Nem véletlen, ez a kabalapólóm. Tavaly ebben ünnepeltük a bajnoki címet. Ahogy visszajöttem, megjött a gól is. Rendkívül értékes számunkra az újabb arany. Ez az Andráshida történetének nyolcadik bajnoki címe. Ha jól tudom, eddig még senkinek nem sikerült duplázni. Egyébként ha már a babonáknál vagyunk, két égi jel is azt sugallta, ismét a legjobbak leszünk. A találkozó előtt szivárványt láttam, olyat, amit nagyon ritkán lehet, duplát. Ebből arra következtettem, duplázni fogunk, vagyis nyerünk Egerváron és a miénk lesz az aranyérem. A másik, amikor Egervárra utaztunk, találkoztam egy olyan táblával, amellyel eddig nem, s azon akadt meg a szemem, hogy Egervár 8. Magyarul azt jelenti, hogy 8 km-re van a település, nekem viszont azt sugallta, hogy vasárnap délután a 8. bajnoki aranyunkat ünnepelhetjük.

A csapat edzője, Dobos Sándor miután többször is megismerkedett az egervári pálya légterével, földet érve így vélekedett:  Rendkívül nehéz küzdelemben nyertünk, nagyon jó csapatokat előztünk meg. Nagyon örülök, hogy Németh Zoltán hetedik bajnoki címét ünnepelhette a Hida együttesével. A játékosoknak köszönettel tartozom, sokat tettek a sikerért, de ugyanez igaz az egyesület vezetésére is. A nagy összefogás újabb aranyat ért együttesünknél.

Török Tamás, az Andráshida csapatkapitánya így látta: A negyedik aranyérmemet nyertem a Hidával. Ilyenkor nehéz megfogalmazni a dolgok lényegét. Egy biztos, hogy végtelenül boldogok vagyunk. Még egy forduló van hátra, de már nem kell számolgatni. Az egerváriak megizzasztottak bennünket, de utólag már ez senkit sem érdekel.

Az ellenfél edzője, Bencze Péter a gratulációval kezdte: Kalapot kell emelni az Andráshida előtt, mert ugyan a legjobb kerettel rendelkeznek, de kihozták magukból a maximumot és bajnokok lettek. Ez minden együttes életében nagy dolog. A mérkőzés első félidejében úgy érzem a játékvezető nem adott megy egy 11-est. A hidaiak gólja pedig egyesek szerint lesgyanús helyzetből esett. De most már ez sem számít. Ők ünnepelnek, mi pedig jó középcsapat maradunk. Azt remélem, az andráshidaiak tartják a szavukat és végre már elmegy a bajnok az NB III-ba. Az ő esetükben ez különösen fontos lenne, hiszen az anyagi hátterük rendezett és a sok tehetséges játékosnak a magasabb osztály nagyobb fejlődési lehetőséget nyújt.

 

II. osztály

A megyei bajnokság második vonalában az északi-csoportban már eldőlt az aranyérem sorsa, a páterdombiak ismét nyertek, és magabiztosan vezetve megnyerték a bajnokságot. Ezzel jogot szereztek a magasabb osztályban való szereplésre.

Délen még az utolsó forduló előtt is nyitott a helyzet, a Galambok van némi lépéselőnyben a Gutorfölde gárdájával szemben.

Északi-csoport: FC Keszthely Milefa-Police-Ola 1-0 (1-0), Z-Line Stúdió Böde-Zalaszentiván 2-4 (2-4),  Kertváros-Gyenesdiás 3-3 (3-2), Páterdomb-Sármellék 2-0 (0-0), Vonyarcvashegy-Zalaapáti 2-3 (1-2),  Nagykapornak-Várvölgy 0-2 (0-1), Csács-Nemesapáti-Cserszegtomaj 3-3 (2-3), Becsvölgye-Vasboldogasszony 2-3 (1-1).

Déli csoport: Felsőrajk-Zalaszentbalázs 2-1 (1-1), Znet-Mikronet Becsehely-Reák-Gép Kft. Bak 5-1 (1-1), Gelse Termál-Páka 0-4 (0-2), Rédics-N. Bagola 2-4 (0-1), Sava-Borsfa-Borsfa-Galambok 1-2 (0-1), Zalakomár-Letenye 2-1 (1-0), Söjtör-Primagép Zalaszentmihály 1-2 (0-2).

Ezek is érdekelhetik