Egy női páros bronz

Andráshida, Szeged - Szombaton megkezdődött a tekézők egyéni és páros felnőtt bajnoksága, ami zalai szempontból lényeges, hogy a férfiak Andráshidán szálltak harcba az érmekért, míg a hölgyek Szegeden. Mindkét helyszínen akadtak zalai éremesélyesek.

Kerkai Attila

Andráshidán a férfiak küzdelmére irányult a figyelem és nyolc zalai tekés szállt harcba az érmekért. Persze, leginkább a ZTK-FMVas válogatott játékosai reménykedhettek ebben, azonban a legjobb 36 mezőnyében akadtak még favoritok, amit a szombati eredmények is alátámasztottak. Merthogy az országos bajnokság két részből állt, így az első napi páros versenyben elért eredmények alapján alakult ki a vasárnapi, 12 főt számláló egyéni döntő mezőnye is.

Zalai szempontból inkább csalódással értek fel az első napi küzdelmek

Történt ugyanis, hogy a nyolc indulóból csupán hárman jutottak be a vasárnapi 12-es döntőbe, aminél mindenképpen többet vártak a tekesport zalai szimpatizánsai, ráadásul érmet sem szereztek megyénk versenyzői. Kezdjük a továbbjutókkal, ami negyedikként Kiss Tamásnak (623 fa), az ötödik Járfás Szilárdnak (621) és a 9. Farkas Sándornak (605) sikerült, a többiek búcsúztak: Németh János (ZTK, 577), Boanta Claudiu ( ZTK, 592), Nemes Attila (ZTK, 595), Bende Zsolt (N. Teke SE, 585), Bekő Péter (Resznek, 562).

A zalaiak közül páros versenyben a Nemes AttilaKiss Tamás duó jutott a legtovább (1218), ők az 5. helyen zártak, a bajnoki címet a Szolnoki MÁV duója, Bíró Ervin és Fehér Béla szerezte meg 1239 fával. Az viszont mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a zalai továbbjutók harcba szállhatnak vasárnap az egyéni összetett és a napi elsőségért is.

Szegeden a hölgyek küzdelmében négy zalai versenyző próbált szerencsét, és nem voltak alaptalanok azok a várakozások, melyek éremesélyt jósoltak. A ZTE-ZÁÉV TK párosa, Csurgai Anita (580 fa) és Molnár Anikó (538) ugyanis 1018 fával bronzérmet szerzett. Az egerszegiek másik párosa, Mátyás Szilvia (547) és Bicsák Erika (525) nem jutott ennek a közelébe, de kettejük közül Mátyás bánkódhat igazán: mindössze egy fa hiányzott ahhoz, hogy a 12-es fináléba jusson. Csurgai Anita viszont vasárnap ott lesz, méghozzá a harmadik helyen jutott be, így akár az egyéni küzdelmekben is számíthat egy jó eredményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!