Egyaránt fontos a küllem és az ízvilág a gutorföldei süteménysütő versenyen

A korábbi évek kiírásához képest némi változtatással, hat kategóriában mérhették össze tudásukat az ügyes kezű lányok és asszonyok a gutorföldei süteménysütő versenyen. A közép-zalai községben immár több, mint egy évtizedes hagyománya van a rendezvénynek.

Gyuricza Ferenc

Az ötletgazda a település akkori művelődésszervezője, Török Ida volt, aki ma már zsűritagként vesz részt a versenyben. Mint mondotta, nagy örömére szolgál, hogy kezdeményezése nemcsak helyben honosodott meg, de azóta több településen is szerveztek már hasonló programot.

- Nagyon sok különlegességgel találkoztam a versenyek során, most is volt olyan sütemény, ami itt láttam életemben először - folytatta Török Ida. - Elsősorban a fiatalabb lányok hoznak új ízeket, ami azért is örömteli, mert egy kicsit változatosabbá teszi a kínálatot.

- Igyekszünk minden évben változtatni egy kicsit a kínálaton, idén például hat kategóriában hirdettük meg a versenyt - magyarázta Horváthné Salamon Ágnes, a művelődési ház vezetője, aki gyors számvetés után azt is hozzáteszi: az elmúlt évhez képest mintegy negyedével több finomsággal neveztek a résztvevők.

- Édes és sós aprósüteményeket, kelttésztákat, mézeseket, krémeseket, illetve tortákat vártunk. A versenyre helybéli lányok és asszonyok, akik között ezúttal is voltak olyanok, akik először vállalkoztak a megmérettetésre.

A süteményeket három fős zsűri - Török Ida mellett Anda Zsuzsanna pék-cukrász, illetve Molnár Csabáné - kóstolta, illetve vette szemügyre, hiszen a küllem legalább olyan fontos egy asztalra rakott étel esetében, mint annak ízvilága. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!