Tele a nagykanizsai menhely

További karanténok, kennelek, illetve raktárhelységek kialakítására lenne szükség a nagykanizsai állatmenhelyen, ám a létesítményt működtető egyesület tavaly a reméltnél kevesebb támogatást kapott. Az idén nagy szükség lenne a mecénásokra.

Sámel József

Mint azt Maros Sándorné, az Élettér Állat- és Természetvédelmi Egyesület titkára elmondta: tavaly az egyesület önkormányzati támogatása is csökkent, a remélt 2,5 millió forint helyett, csak 2 millió forintot kaptak működésre az állatvédők. Emellett, a magánszemélyek önzetlen felajánlásai is kisebb mértéket öltöttek.


- A tervek szerint tavaly folytatódott volna a menhely bővítése, újabb karanténok és kennelek kialakítására lenne szükség, mert nem tudunk már több kutyát befogadni - mondta Maros Sándorné, aki hozzátette: ilyesmire 16 év alatt nem volt példa, jelenleg 220 kutyánál is több van a menhelyen. - Ezen kívül a raktárhelyiség bővítése is célszerű lett volna, ám ez utóbbira sem volt anyagi fedezetünk. A bővítés közel 6-7 millió forintba kerülne, ám tavaly csak az ivartalanítási akció folytatására futotta, amely közel egymillió forintba került az egyesületnek.

Az egyesület persze saját bevételeit is próbálja maximalizálni, az évente megrendezésre kerülő bál, melyet éppen e hét szombaton tartanak, illetve a nyári táborok szervezéséből befolyó összeget is a menhelyen lévő kutyák, macskák etetésére, orvosi ellátására fordítják.

- Azt reméljük, hogy az idei év jobb lesz, mint a tavalyi, talán a közgyűlés is megszavaz némi plusz támogatást, hiszen önkormányzati feladatokat látunk el - említette a titkár, aki jelezte: bárkit szívesen fogadnak, aki munkával vagy építőanyaggal tudja támogatni az egyesületet, hiszen a több mint tíz éve megálmodott menhelyen még sok a tennivaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!