Jó úton járnak az egerszegi tekések

A bajnokságban még tart a szünet, de a tekézők nem pihennek, sőt, meglehetősen feszes a programjuk. A ZTK-FMVas férfi csapata például a hagyományos bécsi Király Kupán járt.

Kerkai Attila

Az ünnepek után a tekesport is kezd éledezni , hiszen az edzések mellett már rendeznek felkészülési tornákat is. Az osztrák főváros hagyományos év eleji viadala a Király Kupának nevezett csapatverseny, melyen most már évek óta részt vesz a ZTK-FMVas gárdája is. A zalaiak ezúttal két egységet is harcba küldtek - ezen a viadalon négy tagú csapatok versengenek egymással - , minél több játékosuknak lehetőséget adva a versenyszerű felkészülésre. Érdekes módon a ZTK II-re keresztelt négyes (Kiss Tamás 624 fa, Fehér László 638, Vörös Milán 659, Kozma Károly 612) szerepelt jobban, amely a második helyen végzett; míg a ZTK I. (Járfás László 603, Németh János 573, Claudiu Boanta 638, Fehér Zoltán 675) végül negyedikként zárt.


Mindkét helyezés jónak számít, ugyanis a mezőnyben az osztrákok mellett szlovák és szlovén gárdák, valamint több magyar csapat is - például a nagy rivális Szeged - megtalálható volt. A ZTK-s névsort olvasva viszont akadnak hiányzók , róluk, illetve persze a tavaszra történő felkészülésről is kérdeztük Fehér László játékos-edzőt.

- Szerencsére nincs semmi gond, Farkas Sándor, Nemes Attila és Járfás Szilárd sem sérülés, illetve betegség miatt maradt ki, pusztán nem akartuk őket most versenyeztetni - így a ZTK szakvezetője. - Nem is az eredmény volta fontos, hiszen összeállíthattunk volna erősebb csapatot is, azonban az ifjúsági válogatottnak is volt egy összetartása, így az ifikkel - Kozma és Vörös - mi az első nap szerepeltünk, s minthogy én vagyok a szövetségi kapitány, másnap Budapestre utaztunk. A felkészülésünk rendben halad, azt gondolom, jó úton járunk.

A Szuper Liga a jövő hét végén folytatódik, a ZTE-ZÁÉV TK női együttese is ekkor kezdi meg a tavaszi sorozatot. A ZTK pedig rá egy hétre már Németországban, a Zerbst vendégeként Bajnokok Ligája negyeddöntőben szerepel.

Az előttünk álló hét végén sem pihennek a fiúk, a ZTK-sok közül többen is utaznak Szegedre, ahol világranglista- versenyt rendeznek. A 180 fős (!) mezőny legjobb 16 versenyzője jut a fináléba, ahol már egymás elleni párharcokban, kieséses rendszerben folytatják a küzdelmet. Az egerszegiek háza táján azt remélik: ezúttal is lesz alkalmuk ZTK-játékos(ok)nak szorítani a legvégső csatákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!