Orbán Viktor már iPhone-on is

Miniszterelnöki alkalmazás került be az Apple App Store kínálatába. 250 forintért (79 eurócent) az Orbán Viktor app iPhone-ra és iPadre is elérhető, számol be róla az Index.

zaol.hu

Az alkalmazás az indítása után GPS-engedélyt kér a földrajzi pozíciónk felhasználásához, majd a felugró kis ablak közli, hogy Orbán Viktor szeretné tudni, hol vagy. Az app egyébként csupa nyilvánosan hozzáférhető információt tartalmaz, a miniszterelnök hivatalos életrajzát, idézeteket, illetve linkeket a Facebook-oldalára, és a YouTube-on elérhető beszédeire, írja az Index.

Az alkalmazás weboldalán a készítő, Morvay Bátor azt írja, nem törekszik teljes körű tájékoztatásra, és nem áll kapcsolatban sem állami intézményekkel, sem politikai pártokkal.

Az Apple az alkalmazások árából 30 százalékot tart meg magának, így a program készítője minden letöltött Orbán Vitkor után 55 eurócentet, vagyis 174 forintot kasszíroz.

Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az Index kérdésére elmondta, a miniszterelnökség nem tud az alkalmazás létezéséről és semmilyen kapcsolatban nem állnak annak szerzőjével, a miniszterelnök tevékenységének követéséhez pedig inkább az orbanviktor.hu oldalt és a Facebookot ajánlják.

Az Orbán Viktor-alkalmazás a megjelenése utáni napon a magyar bolt bestsellerlistáján tizedik helyen áll.

Hogy az egyes alkalmazásokat hányan töltötték le, az az Apple-nél nem nyilvános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!