Internetezőkért: Kistolmács ismét területi központ

A múlt évben egyszer már betöltötte Kistolmács a Területi e-Magyarország Központ státuszt; újabb pályázatnak köszönhetően erre ismét van lehetőség.

Steyer Edina

Cél: az internet adta lehetőségek népszerűsítése minél szélesebb körben. Birkás Zoltán polgármester elmondta: az országban működő e-Magyarország pontokat budapesti székhelyű centrum koordinálja, de e feladatok ellátása a vidéki jelleg és az aprófalvas területszerkezetből adódóan nehézkes. Ezért megyénként egy vagy kettő területi központ fogja össze a már említett pontokat. Zala megyét két részre osztották, azonban a pályázati felhívás lehetővé tette, hogy a megye közel 130 aktív e-Magyarország pontjának működését egyetlen területi központ felügyelje. Ezt a feladatot látja el a kistolmácsi Művelődési Ház és Könyvtár.

- Az e-Magyarország pont olyan közösségi tér, ahol az állampolgárok elintézhetik banki ügyeiket, levelezésüket, vagy bármit, amihez internet szükséges - mondta a polgármester. - Természetesen a hozzáférést az intézmény biztosítja. Az e-tanácsadónk, Farkas Szilárd informatikus mérnök, segít az elektronikus ügyintézésben. A múlt héten tanfolyamot is indított az e-Magyarország pont álláskeresők és védett korúak, azaz 55 éven felüliek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!