Autóstalálkozó: design és teljesítmény

Szezonzáró autóstalálkozót rendeztek szombaton a nagykanizsai Vásárcsarnok nagyparkolójában. A tuningolt gépek látványa mellett, kipufogó hangnyomás mérés és egyéb feladatok vártak a program résztvevőire.

Sámel József


 A Kanizsa Tuning Egyesület által szervezett szombati szezonzárón ugyan nem volt hatalmas tömeg, ám aki ellátogatott a rendezvényre,  az jópár spéci járgányt láthatott. Az autós szépségverseny mellett, a kipufogók, valamint a kocsiba beszerelt hi-fi berendezések  hangerejét is összemérhették a tulajdonosok.

- Az autók szépségversenyét több kategóriában hirdettük meg, külön versenyeznek például azok a gépek, melyeknél az eredeti gyári állapot megtartása a fontos, s külön a szinte teljesen átalakított járgányok - mondta Jakabfi Dávid, az egyesület elnöke, aki hozzátette: az egyedi, már-már művészi festést, fényezést is külön díjazzák.

Nos, ez utóbbiból nem volt hiány, jó néhány egyedi festést vizslathatott a kanizsai közönség.

- A  fényezést a Tekken című videojáték ihlette, amit egyébként egy magyar fejlesztő talált ki - mutatta büszkén Opel Tigra autóját Vincze Gábor, aki Nagyatádról érkezett. - A kocsit szinte teljesen átalakítottam, csak a motortér, a tető- és lábtérkárpit eredeti. Számomra ez a hobbi az  önkifejezés egyik formája, igaz nem olcsó évről-évre megújítani a beltért és a fényezést.
A  szezonzárón egyéb őrült versenyszámokra is sor került, az autók tulajdonosai összemérhették erejüket a gumi kitartó versenyen, s az is kiderült ki tud a legnagyobb decibellel ordítani.
 

Lóerő rovatunk további hírei itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!