A legjobb a merev...

Az elmúlt 5–10 évben ugyan sokat fejlődtek az autós GPS, PDA- és telefontartók, ám a manapság divatos öntapadós eszközök sem örökéletűek.

Sámel József


Vélhetően ma már megmosolyognánk azokat a kezdetleges eszközöket, amelyek egy évtizeddel ezelőtt a mobiltelefonok, navigációk autóban való használatát segítették elő. Sokan talán még ma is emlékeznek azokra az apró mágnesekre, melyek egykoron telefontartóként funkcionáltak.

- Kész katasztrófa volt, a telefonok hátlapjára egy kis fémlapot kellett felerősíteni, hogy a mágnes megtartsa a készüléket - emlékezett vissza Beke Szabolcs, az egyik nagykanizsai szaküzlet vezetője. - Később megjelentek a csavarozható telefontartók, ezek le- és felhelyezése viszont komoly sérüléseket okozott a műszerfalon, szóval ez sem volt tökéletes megoldás. Aztán népszerűek lettek a szellőzőrácsra erősíthető tartók is, ez esetben viszont a telefonok mentek tönkre idő előtt, a hideg és meleg levegő folyamatos áramlásnak eredményeként.

Az öntapadós tartók - melyek jelenleg a legelterjedtebbek - kiküszöbölték ezeket a hibákat, jóllehet ez utóbbi modellek sem örökéletűek.

- Tapasztalataim szerint folyamatos használat alatt, egy-két évet bírnak ezek a tartók...

Hogy mit mond a szakértő, elolvashatja itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!