Keszthely: Balaton után borünnep

A víz, mármint a Balaton után bor. Nem kétséges, ez volt a mottója a keszthelyi borcégérnek. Szombaton este, fürdőzést követően hatalmas, rég nem látott tömeg özönlött a parton.

Sámel József

A vendégek nagyon várták a jó időt, s persze a kikapcsolódást. A hét végén részük lehetett benne. A Balaton-parti sétányra - a Zalai Borcégér-Keszthelyi Borünnep keretében - kitelepültek a helyi és környékbeli szőlészek-borászok, a falatozók, s kézművesek. A mólótól a Helikon hotelig állt a soruk. Ahogy a tömeg is. Az emberek nyugalmasan kóstolgattak, beszélgettek, miközben hallgatták a koncerteket. Pénteken például többek között Tóth Verát, szombaton este pedig Szűcs Juditot, valamint az Irigy Hónaljmirigy zenekart láthatta, hallhatta a közönség.

- A Balaton végre az igazi arcát mutatja, meg az időjárás is- fogalmazott Horváth László, aki Békéscsabáról érkezett Keszthelyre. - Iszonyúan nagy a tömeg, de egy fesztiválnak ez adja meg a hangulatát.

Ezt többen így vélték. Az egyik asztalnál pedig azt hallottam: „Jó ez a válság!” Nos, ezt egy jóízűen falatozó férfi meglehetősen borízű hangon mondta... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!