Tízmilliós szállítmánnyal bukott le egy cigarettacsempész

Tízmillió forint értékű cigarettaszállítmánnyal bukott le egy csempész Nyírteleknél csütörtökön - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A csempész gépkocsival közlekedett a 38-as számú főút Nyíregyháza és Nyírtelek közötti szakaszán, ahol a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak közös ellenőrzést - mondta Ivánné Vörös Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője. Tájékoztatása szerint az ellenőrzést látva a csempész járművével visszafordult az úton, de a rendőrök utánamentek és megállították. A kocsi hátsó ülésén és a csomagtartójában összesen 1500 karton zárjegy nélküli cigaretta volt, értéke meghaladta a 10 millió forintot.    

A rendőrségi szóvivőhelyettes beszámolt arról is, hogy szerdán egy uszkai ház padlásán is csempészcigarettát találtak a határrendészek és a pénzügyőrök; ott mintegy nyolcezer doboz, csaknem ötmillió forint értékű ukrán dohányáru került elő. 

Mindkét ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!