Frekvencia pályázat: Zalában a Rádió Zala és a Lánchíd Rádió nyert

A Magyar Katolikus Rádió kapta meg a fővárosban a 102,1 megahertzes ultrarövidhullámon való műsorszolgáltatás jogát. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szerdai döntése értelmében. A zalaegerszegi 95,8 megahertzes hullámhosszon a Rádió Zala sugározhat, míg a zalaegerszegi 88,3 és a keszthelyi 93,4 megahertzes frekvencia a Lánchíd Rádióé.

MTI

A Magyar Katolikus Rádió kapta meg a fővárosban a 102,1 megahertzes ultrarövidhullámon való műsorszolgáltatás jogát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szerdai döntése értelmében - jelentette be Kiricsi Karola, a testület szóvivője sajtótájékoztatón, Budapesten.
A katolikus rádió egyedüli ajánlattevőként, kijelölés alapján hasznosíthatja a frekvenciát meghatározott közfeladat ellátására - tette hozzá a szóvivő.
   
Kiricsi Karola közölte, hogy a médiatanács szerdai ülésén összesen öt frekvencia ügyében született döntés. Ennek értelmében a püspökladányi 91,8 megahertzen a Sárrét FM Konzorcium, a zalaegerszegi 95,8 megahertzes hullámhosszon a Rádió Zala sugározhat.    A zalaegerszegi 88,3 és a keszthelyi 93,4 megahertzes frekvenciára kiírt pályázatra a Mária Rádió visszavonta ajánlatát, így ezekben a térségekben a Lánchíd Rádió lett a nyertes - tette hozzá.
   
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által fenntartott Magyar Katolikus Rádió január 15-én éjfélkor szüntette be a középhullámú sugárzást, adása műholdon és interneten továbbra is fogható. A rádió nem kérte lejárt, hétéves műsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását, amelynek alapján még öt évig sugározhatott volna középhullámon.
  
 A médiatanács szóvivője akkor rámutatott arra: a középhullámú sugárzás elavult és drága, szemben az URH-sávon történővel. Jelezte, hogy a rádió több helyi URH-frekvenciára is pályázott a Médiatanácsnál.
     
 A Magyar Katolikus Rádió ez év elején több ilyen helyi ultrarövid-hullámú frekvenciát is kapott, így a szombathelyi (107,4 MHz) és a székesfehérvári vételkörzetben (96,1 MHz).
   
A most megkapott budapesti frekvencián, a 102,1 MHz-es ultrarövidhullámon korábban a Sztár FM sugárzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!