Griff Bábszínház:a bábozás titkaival is megismerkedhettek a gyerekek

Szombaton délelőtt a zalaegerszegi Griff Bábszínház Mesematiné programjában láthatták a gyerekek, hogyan születhetnek bábok olyan egyszerű tárgyakból is, mint a fakanál, a tollseprű, vagy éppen mi kell ahhoz, hogy rongyból dámát varázsoljunk.

Sinkovics Eta

- A bábozás titkai című előadásunk bepillantást nyújt a bábszínház munkájába, láthatják a gyerekek, hogyan mozognak a figurák, s dolgoznak a bábszínészek a paravánok mögött - avatott a részletekbe Báthory Gábor bábszínész, aki kollégáival, Benkő Zsuzsannával, B. Szolnok Ágnessel és Farkas Attilával vezették be a gyerekeket a titkok világába, ismertették meg velük a különböző bábtípusokat.

Báthory Gábor szavaiból kiderült, a mostani elődás egy-egy részletét már óvodákban, iskolákban bemutatták, s tapasztalták, kiváncsiak a gyerekek a próbafolyamatokra, érdekli őket a bábok működése, s az is, milyen problémákkal szembesül a bábszínész, ha alacsony, vagy ha éppen túl magas.

 - Természetesen a titkok feltárásakor arra ügyelünk, hogy a bábelőadásokon a varázslat megmaradjon. Ilyenkor kicsit elgondolkodtatjuk őket, hogy otthon a szüleikkel ők is képesek fakanálból vagy törölközőből bábot készíteni, amivel ugyanígy el tudnak játszani - hangsúlyozta a bábszínész.

 A rendezvényen készült képgalériánkat itt megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!