Color Arts ezúttal a HEMO-ban (képgalériával frissítve)

Kétnapos, összművészeti programsorozatra invitálta a művészet iránt fogékony érdeklődőket a ZaZeE Kulturális Egyesület. Az immár ötödik alkalommal megrendezett Color Arts Fesztiválnak ezúttal az egykori helyőrségi klub épülete adott otthont.

Varga Lívia

A helyszín az évek folyamán többször is változott, hiszen a Color üzemcsarnoka mellett egy alkalommal már a Cantoni Köbtex is otthont adott a rendezvénynek, ami így  már csak az eltérő adottságok miatt is  mindig más és más arcát mutatja. A szervezőgárda azonban állandó, ez pedig garanciát jelent az egyenletesen magas színvonalra.

- A négy évvel ezelőtti induláskor azt találtuk ki, hogy használaton kívüli épületekben megpróbáljuk kicsit más köntösbe öltöztetni a művészeti alkotásokat, hiszen, legyen szó képző- vagy fotóművészetről, színházról vagy zenéről, a megszokottól eltérő környezetben mindennek más hangulata lesz - mesélte Wettstein Tamás főszervező.


Két napra élettel telt hát meg a Helyőrségi Művelődés Otthon rég elhagyott épülete, melynek kongóan üres termeit a művészi kreativitás műalkotássá varázsolta - a Szabad pART Egyesület például egy nagyméretű graffitit hagyott örökül. Egy horvát fotós csoport a rendezvény két napja alatt készült fényképekből animációs filmet készített, s emellett a Göcsej Filmszemle alkotásaiból, valamint Reisenbüchler Sándor kollázsanimációiból is csemegézhetett az érdeklődő. Szombaton a Harmadik Hang Háza névre hallgató csoport egy önkénteseket is bevonó színházi performance-t mutatott be a lépcsőházban, a Bibop Café jazz-rock műsorral lepte meg a közönséget, de fellépett a Bin-Jip Harcsa Veronikával, s koncertet adott a Sting Collins és a Drugi Program seven man band, a fesztivál zárásaként pedig a Nemjuci nevű rockbanda teremtett fergeteges hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!