Vidám gesztenye nap Galambokon (képgalériával)

A galamboki hagyományőrző közhasznú társaság először egy szőlőhegyi hajléknál, szombaton pedig az iskola tágas udvarán rendezte meg azt a gesztenyés napot, melyet számos remek program, enni-innivaló, s persze végig jókedv kísért.

Kelemen Valéria

- Községünkben nagy hagyománya van a gesztenyének, aktualitását természetesen az érési ideje adja, amikor is kóstolhatjuk, különféle módon elkészített formában fogyaszthatjuk, mint például itt, a mai nap folyamán - mondta Kálóczi Tibor, a hagyományőrzők kuratóriumi tagja, akitől hallottuk: több százéves gesztenyefák vannak a galamboki határban, egy dűlőt is neveztek el róla.

- Napjainkban a jelentőségük a jövedelmezőségükkel együtt lecsökkent, ám nem akarjuk, hogy feledésbe menjen a galamboki gesztenye, aminek jóságát, finomságát, felhasználhatóságát is ez a vidám nap hivatott kiemelni.

Miről is szólt a szombati Gesztenye nap? A nótáról, a táncról, a jókedvről, a barátságról, a finom falatokról: az asszonyok legjobb gesztenyés süteményeit kóstolva, a gesztenyét nassolva, a helyi termelők nedűit kortyolva, kicsiknek s nagyoknak szórakoztató programokat nyújtva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!