Két véglet: nyárias vasárnap váltja a borús szombatot Zalában

Ezen a hétvégén szombaton nem lesz verőfényes napsütés,de vasárnap már 31 fokban sütkérezhetünk az előrejelzések szerint.

zaol.hu

A Nyugat-Dunántúlon szombaton hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet, további esőre, záporra lehet számítani.

A Tiszántúlon a többórás napsütés mellett helyi zápor, zivatar valószínű, nagyobb eséllyel éjszakától.

A középső országrészben a napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több alkalommal várható zápor, zivatar, egy-egy heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel.

Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik - írja a met.hu.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 25 és 31 fok között alakul országosan, de megyénkben  jó pár fokkal kevesebb lesz: a legmelegebb órákban sem jósolnak többet, mint 27 fok, s egész nap folyamatos esőzéssel kell számolni.

Amilyen gyorsan jött, olya gyorsan el is megy a ”hideg”, vasárnap ugyanis már akár 31 fokban sütkérezhetünk, s záporok sem tarkítják már  a napot - derül ki a freemeteo honlapjáról.

A Balatonnál kellemes strandidő lesz, de nem árt vigyázni, mert az üdítőnek ható 3-8km/h-s nyugatias szelet 6-20km/h-s széllökések tarkíthatják.

Hétfőn még remek nyaralóidőre van kilátás, kedden azonban északnyugat felől egy hidegfront érheti el a Kárpát-medence térségét, s újra lehűl a levegő, a Dunántúlon sokfelé kell csapadékra számítani.

 

 
Mit csinájunk? Programok itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!