Szebb, jobb, korszerűbb: megújult a kiskanizsai rendőrök irodája

A következendő időszakban országosan is szeretnék növelni a körzeti megbízottak létszámát hangsúlyozta pénteken dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány Nagykanizsa kiskanizsai városrészben, ahol felavatták az új kmb-s irodát.

Sámel József

Mint az iroda avatóján elhangzott: a városrészben nem teljesen új keletű a körzeti megbízottak jelenléte, a ’90-es évekig ugyanis működött kihelyezett szolgálati csoport Kiskanizsán. Az elképzelés, hogy ismét irodát működtessen a rendőrség a városrészben, három évvel ezelőtt vetődött fel először, ám akkor se státusz, se anyagi forrás nem állt rendelkezésre.

Mint azt a városi rendőrkapitány, dr. Molnár József megjegyezte: az iroda kialakításához önkormányzati, illetve a közbiztonsági alapítványi támogatás is kellett, utóbbi számítógépet, nyomtatót és fényképezőgépet szerzett be, míg a város a felújított irodát bocsájtotta rendelkezésre.

 - Az elmúlt két évben a rendőrség megteremtette annak a feltételét, hogy vonzóvá váljon a körzeti megbízott szolgálat - szögezte le dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány, aki hozzátette: a bérbesorolási rendszerben 40 ezer forinttal toldották meg a kmb-sek fizetését.  - Országos szinten jelenleg 340 betöltetlen kmb-s státusz van, de reményeim szerint rövidesen minden posztot sikerül betölteni.

Dr. Bencze József utalt arra is, hogy a kmb-s munka tulajdonképpen folyamatos szolgálat, hiszen a területen előforduló kisebb-nagyobb jogsértések a nap bármely szakában előfordulhatnak. Az országos rendőrfőkapitány szerint éppen ezért fontos, hogy a körzeti megbízottak jó viszonyt ápoljanak a lakossággal és szoros együttműködésben dolgozzanak a helyi polgárőr szervezettel. Kiskanizsán ez utóbbi lehetőség is adott, hiszen a közelmúltban megalakult a polgárőrség.

Dr. Bencze Józseftől a várható személycserékre is rákérdeztünk, melyre úgy válaszolt: egyetlen rendőri vezető sem sértődhet meg, ha az új kormány mást nevez ki a helyükre. Bárki leváltható, még az országos rendőrfőkapitány is.
Marton István polgármester az iroda avatása kapcsán elmondta: az idei költségvetésből 3 millió forintot szántak a Szent Flórián téri épület rendbetételére, de nem ez volt az egyetlen beruházás, amely a közbiztonság javítását célozza. A polgármester jelezet: rövidesen öt új térfigyelő kamerát állítanak üzembe a város területén, melynek költségeihez szintén hozzájárult az önkormányzat.


A hvg. hu értesülései szerint Pintér Sándor belügyminiszter aláírta  Hatala József országos rendőrfőkapitánnyá való kinevezését, melynek hivatalos bejelentése jövő héten várható.

A kiskanizsai városrészben közel 7000 ember él.  A területen két körzeti megbízott, név szerint Zábó István törzszászlós, illetve  Menczigár Csaba főtörzsőrmester  teljesít szolgálatot.  Két évvel ezelőtt  mindösszesen 2000 fős volt a körzeti megbízotti létszám a rendőrségen belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!