Több mint 405 millió forint jut a szakképzés fejlesztésére Nyugat-Dunántúlon

Szakképzés fejlesztésére több mint 405 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt oda százkilenc pályázónak a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság.

MTI

Varga G. Károlyné, a bizottság titkára az MTI-nek szerdán elmondta Győrben: 166 pályázatot küldtek be a szakképzéssel foglalkozó intézmények és vállalkozások 917 millió forintos támogatási igénnyel. A harminchét formai hibás pályázat tartalmi értékelésére nem került sor.
   
A decentralizált keretből hét területi integrált szakképző központ, két speciális szakiskola és 100 vállalkozás nyert  pénzt eszközbeszerzésre. Az érintett  vállalkozások kapcsolatban állnak az oktatási intézményekkel és a diákok gyakorlati felkészítését végzik.
   
A mikrovállalkozásokra kiemelt figyelmet fordított a bizottság, mivel a régióban az összes vállalkozók 42 százaléka ebből a körből kerül ki. A 48 nyertes mikrovállalkozás  közel 140 millió forintos támogatásban részesül. Egy-egy mikrovállalkozó általában egy-két tanuló gyakorlati oktatását látja el -  jegyezte meg a titkár.

Ezek is érdekelhetik