Eladó egy tízemeletes: 59 milliót akar a város a romos bérházért (szavazással)

Az eredménytelen értékesítési kísérletet követően újra foglalkozott a kiürített Bartók utca 1. szám alatti bérház eladásának kérdésével Nagykanizsa közgyűlése. Ezúttal 59 millió forintért kínálják a '70-es években épített tízemeletes bérházat.

Szalabán Attila

Nagykanizsa legelső magasházát 1970-ben vehették birtokba a lakók. Akkoriban a legmodernebb épületek egyikeként tartották számon a Bartók Béla 1-et, ám az átadást követően süllyedni kezdett. Mint utóbb kiderült, közel egy évig nem vettek észre a lakók egy csőtörést a házon belül, és a víz így szép lassan alámosta az ingatlant, melynek állapota egyre csak romlott.

A Bartók utcai tízemeletes vasbeton épület problémáira régóta keresi a megoldást az önkormányzat. A közgyűlés 2008 decemberében úgy döntött, versenytárgyaláson kell megkísérelni a kiürített bérház eladását, ám a meghatározott 72,5 millió forintos vételáron végül senkinek sem kellett az épület - melynek csak az őrzése havi 600 ezer forint költséget jelent.

 



A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. szakemberei megvizsgálták a ház lebontásának lehetőségét is. Ez 80-100 millió forintba kerülne, s nem biztos, hogy a keletkező üres telek értékesítésekor teljes egészében visszakerülne a város kasszájába. Mindezek ismeretében a nagykanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött: ismét meg kell próbálni versenytárgyaláson értékesíteni az épületet, ám a 2008-as árhoz képest olcsóbban, nettó 59 millió forintért.

- Két komoly érdeklődőről tudok, akik reményeink szerint ajánlatot tesznek majd az ingatlanra, arról azonban még nem tájékoztattak, hogy milyen funkciót szánnak az épületnek, ha az a birtokukba kerülne - mondta Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.



A vezérigazgató hozzátette: az értékesítés feltételekhez kötött, például a vevő köteles az épületet 3 éven belül felújítani. A vételárat nemcsak pénzzel, hanem részben vagy egészben megfelelő értékű nagykanizsai cserelakások átadásával is kiegyenlíthetik. Kámán László arra is rámutatott: a Bartók utca 1. szám alatti ház a vizsgálatok szerint nincs életveszélyes állapotban, a süllyedése megállt, ám komoly felújításra szorul.

 

További képek itt!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!