Balhé: 72 Fradi-szurkolót állítottak elő a rendőrök a Loki-drukkerekkel való verekedés után

Hetvenkét Ferencváros-szurkolót állítottak elő a miskolci rendőrkapitányságon, mert korábban összeverekedtek a Debrecen futballcsapatának drukkereivel az M3-as autópálya mellett lévő geleji pihenőnél szombat délután. Később négy diósgyőri szurkolót is előállítottak elő.

MTI

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: Gelejnél 15 szurkolót tetten értek, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást. A többiek esetében garázdaság vétségének gyanúja miatt kezdeményeztek vizsgálatot.
Azt is elmondta, hogy miután a két szurkolótábor összeverekedett, a Fradi és a Loki szurkolói is elhagyták a helyszínt. A fradisták buszát a készenléti rendőrség tartóztatta fel, majd előállították őket a miskolci rendőrkapitányságon. Meghallgatásuk azóta is tart.
A verekedésben többen megsérültek, kórházba senkit nem szállítottak. A stadionban azonban volt egy fejsérüléses ember, de hogy ő hogyan, milyen körülmények között sérült meg, azt még vizsgálják - ismertette. A helyettes szóvivő arról is szólt, hogy négy diósgyőri szurkolót szintén előállítottak, mert - egyebek mellett - a rendőrségi sorfalra támadtak.
A geleji összecsapásban érintett Debrecen-drukkereket a Heves megyei rendőrök tartóztatták fel a kerekharaszti autópálya-pihenőnél. Igazoltatták őket, de senkit nem állítottak elő közülük - közölte Kocsis Irén Mária, a Heves megyei főkapitányság sajtóügyeletese.
Dobi Tamás korábban elmondta: a Fradi szurkolói Miskolcra tartottak a Diósgyőr elleni meccsre, a Loki-drukkerek pedig a fővárosba mentek az Újpest elleni mérkőzésre. A két társaság szóváltásba keveredett egymással, majd összeverekedtek. 
A Miskolcra vonattal érkező fradisták közül szintén előállítottak egy férfit, mivel kirúgta az őket különjáratként a diósgyőri stadion felé szállító helyi busz ablakát. Ellene garázdaság miatt indítottak eljárást - mondta a helyettes szóvivő.
Százhatvan Budapestre utazó debreceni szurkolót pedig szombaton déltájban Gödöllőn le kellett szállítani a vonatról, mert nem volt jegyük - mondta el Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. A drukkerek az egy órával későbbi vonattal utaztak tovább, készenléti rendőrök felügyelete mellett.

Ezek is érdekelhetik