Baleset az M70-esen! Árokba zuhantak a szlovén televízió munkatársai egy Toyotával (fotókkal frissítve)

Három ember megsérült, amikor egy Toyota személyautó a szalagkorlátot átszakítva mintegy öt méter mély árokba zuhant az M70-es autóút 6. kilométerénél vasárnap délután négy óra körül.

MTI

A szlovén televízió három munkatársa Budapestről Lendvára tartott, amikor járművük letért az útról, és a szalagkorlátot áttörve még mintegy 50 méterrel távolabb az árokba csapódott, majd az út töltésének oldalánál felborulva állt meg.

Az összeroncsolódott kocsiból a kanizsai tűzoltók segítségével szabadultak ki a súlyos sérültek. Egyiküket mentőhelikopter, társát mentőautó szállította kórházba. Az MTI információja szerint az egyik embert gerinc-, a másikat koponyasérülései miatt szállították kórházba, és az autó vezetője volt a könnyebb sérült.
A harmadik férfi megúszta kisebb sebekkel a balesetet.

A szlovén határ felé haladó sofőr elmondása szerint megijedt és lefékezett egy, a szemközti sávban érkező kocsi láttán, mert hirtelen nem tudta, hogy már nem autópályán, hanem kétszer egysávos autóúton halad.

Az M70-es autóút 6-os kilométerkövénél történt baleset miatt félpályás útlezárás mellett helyszíneltek a rendőrök, de a viszonylag gyér forgalom miatt nagyobb torlódás nem alakult ki.

Ezek is érdekelhetik