Vezetés után vereség - kikapott a ZTE Újpesten (videóval frissítve)

A sokkal többet támadó lila-fehérek végül is joggal nyerték meg a rangadót a kissé túlzottan védekezésre berendezkedő zalaegerszegiek ellen. Javítási lehetőség van, hiszen szerdán ugyanezt az Úpestet kell legyőzni ahhoz, hogy a ZTE története legnagyobb kupasikerét elérve döntőbe kerüljön a Magyar Kupában.

Urbanics Pál

Csank János csapata tavasszal még veretlen és az utóbbi időszakban nem csak eredményes, de látványos futballal is előrukkolt. Az Újpest hét elején edzőt váltott, William McStay helyére érkezett Mészöly Géza, aki 2004-ben sikeredzője volt a liláknak.

Az újpestieket fűtheti a visszavágás vágya is, hiszen a két csapat március 24-i meccsén a Zete 1-0-ra győzött a Szusza Ferenc Stadionban, amivel nagy lépést tett a Magyar Kupa-döntőbe való bejutáshoz. Mindkét oldalon akadnak hiányzók is. Az Újpestből Rajczi Péter és Pollák Zoltán piros lapok miatt, a korábban Egerszegen is megforduló Ivan Dudic pedig sérülés miatt nem lehet ott a meccsen. Az Újpesttel szerződést bontó Gary Martin és Mark Millar már hazautaztak, így rájuk sem számíthat Mészöly Géza.

A Zete sincs könnyű helyzetben, hiszen három játékos is öt sárga lapos büntetését tölti: Milan Bogunovic, Leon Panikvar és Máté Péter is csak a lelátóról szoríthat csapattársainak. Jó hír viszont, hogy teljesen felépült sérüléséből Artjoms Rudnevs, a csapat lett gólvágója, aki a formába lendülő Pavicseviccsel az ország egyik legjobb támadóduóját alkothatja.

 

Várható kezdőcsapatok:

Újpest FC: Balajcza - Szokol, Vermes, Vaskó, Takács Z. - Simek, Vasziljevics, Barczi, Korcsmár, Tóth N. - Kabát.

ZTE FC: Vlaszák - Szalai, Kovács G., Miljatovic, Todorovics - Horváth A., Kamber, Illés, Magasföldi - Pavicsevics, Rudnevs.

Jv.: Iványi (Szpisják, Albert).

Csank János: Sok bizonytalanságunknak csak vereség lehetett a vége, bár Todorovic a végén döntetlenre menthette volna a meccset. Előkészületlenül adtuk fel a labdákat, túl sok teret engedtünk az Újpestnek.

Mészöly Géza: Nagyon akartuk a sikert, ez görcsösséget is kiváltott a játékosokból. Összességében egy nagyon szervezett csapatot sikerült megvernünk.

1. félidő:

1. perc: A kék mezben játszó ZTE kezdi a mérkőzést. Rudnevs a szokásos harcosságával tért vissza, hiszen már az első percben letámadta Korcsmárt, és a labdát is megszerezte, de tette mindezt szabálytalanul. Az Újpest jöhet.

3. perc: Kamber 30 méteres lövése erőtlenre sikerül, és a pontossággal is gondok vannak.

4. perc: Kamber a jobb szélről ad be, de Rudnevs csak beleérni tud a labdába, ami csúnyán fölé megy.

5. perc: Kabát könnyen vezetéshez juttathatt volna csapatát. Simek jobb oldali beadása teljesen egyedül találta az újpestiek válogatott csatárát, aki viszont melléfejelte a százszázalékos ziccert 4 méterről.

8. perc: Az első újpesti szöglet. Kabát nyúl alá a labdának, a ZTE-védők tisztáznak, Vermes lövése pedig mellé-fölé megy.

9. perc: Tóth kavargatott és adott jó labdát Barczinak, aki a bal oldalról beadott, de az élesen belőtt labda nem talált társat. Az Újpest következik szöglettel, Kabát beadását Vermes fejeli fölé.

12. perc: Az Újpest enyhe mezőnyfölényben játszik, de nincs akkora nyomás alatt a ZTE, mint arra korábban számítani lehetett. Tóth bal oldali beadásába Kabát piszkál bele fejjel, de abszolút veszélytelenül.

14. perc: Kabát és Todorovic összecsapása után az egerszegiek játékosa marad lenn a földön, de nem tűnik komolynak a sérülése.

15. perc: Szöglethez jut az Újpest, ismét Kabát ad be jobbról, de a ZTE-védők ismét tisztázni tudnak, de csak a 16-osukig, ott azonban a hazaiak visszaszerzik a labdát, majd szép tologatás után Korcsmár gyengén kapura gurít.

17. perc: Újpest szabadrúgás: Kabát bal oldalról csavarja be a labdát, ami a kapu felé csapódik, Vlaszák kiüti.

20. perc: Vasziljevics megy el a bal oldalon, Miljatovic becsúszva tisztáz szögletre. Kabát most balról ad be, a védők kifejelik, ismét visszakerül a labda a hazaiakhoz, Magasföldi pedig beleakad Tóthba, 17 méterről jár a szabadrúgás, amit Kabát teker el a sorfal mellett, centikkel a bal kapufa mellé.

Veszélyesebben futballozik az Újpest, és a ZTE egyelőre nem tudja megjátszani csatárait, így nyomasztó fölényben vannak a lilák.

28. perc: Rudnevs szerez labdát az Újpest térfelének közepén, lövése azonban méterekkel elkerüli a kaput.

29. perc: Szalai szerez labdát az Újpest térfelén, szépen teszi ki a labdát Rudnevs elé, aki beadás helyett kisodródott helyzetből lő, a kapus könnyedén véd. Szöglet. A szöglet után Kovács perdíti tovább a labdát Pavicsevics elé, aki közelről a kapu bal oldalába fejel: 0-1. A gól után Pavicsevics sárga lapot kap.

Pavicsevics minden labdaérintését élénk füttykoncert kíséri a lelátóról. A zalaiak montenegrói játékosa  a gól után odaintett az újpesti szurkolóknak, így nem ő legnépszerűbb ember a Szusza Ferenc Stadionban. Egyébként Pavicsevics a 7. tavaszi gólját lőtte, elképesztő formában van, Rudnvesszel együtt már 20 gólt szereztek az idei szezonban.

36. perc: Egy ütközés után Kamber kap a fejéhez, az egerszegi játékost ápolni kell.

40. perc: Kabát jobb oldali szabadrúgása után Kocsmár fejel mellé.

42. perc: Az Újpest 6. szögletét adhatja be, ezúttal bal oldalról próbálkozik Kabát, Valszák kiöklözi a labdát.

44. perc: Simek most szabadrúgással jön, a labda elakad a sorfalban.

46. perc: A játékvezető lefújja a mérkőzés első félidejét.

Az Újpest az első fél órában mezőnyfölényben játszott, és ha egy kicsit jobban odafigyelnek, akár a vezetést is megszerezhették volna. Ehhez képest Pavicsevics gyakorlatilag a semmiből  fejelt gólt, megtörve ezzel az addig lendületes lilák játékát. A gól után látható volt az Újpesten a tanácstalanság, a ZTE pedig taktikusan őrzi előnyét.

2. félidő:

46. perc: Megkezdődik a 2. félidő.

49. perc: Takács 35 méteres bombája a kapu fölé száll.

50. perc: Kabát ad labdát Barczinak, aki lövésre szánja el magát 19 méterről, Vlaszák biztosan fogja azt.

51. perc: Simek kerülhetett volna helyzetbe egy remek kiugratást követően, azonban nem sikerült jól átvennie a labdát, így oda a lehetőség.

53. perc: Gól! Barczi fejesét Vlaszák csak a gólvonal mögül üti csak ki, nagy védelmi hiba volt. Egyenlít az Újpest: 1-1. Szalai helyére Kocsárdi áll be, akinek a mai a 400. NB I-es fellépése. A klubhűség mintaképe is lehet az egerszegi játékos, hiszen mind a 400 meccset kék-fehér színekben játszotta.

57. perc: Az egyenlítő gól után nagyon nyomul az Újpest, a ZTE középpályája továbbra is tanácstalannak tűnik.

58. perc: Újabb hazai szöglet, Kabát bal oldali beadását Vlaszák biztos kézzel húzza le.

60. perc: Horváth gondolta azt, hogy lövésre szánja el magát, bár ne tette volna... A labda éppenhogy csak bent maradt a stadionban.

64. perc: Illés kap sárgát szövegelésért. Todorovic elképesztő hibája után Simek szerez labdát, de beadását üggyel-bajjal tisztázni tudják a vendég védők.

65. perc: Vasziljevics jó ütbemben lép ki, Kovács az utolsó pillanatban tud belenyúlni a szerb játékost labdájába.

A ZTE átadta a területet az Újpestnek, a lilák ezt köszönik szépen és ismét fölényben játszanak.

66. perc: Mindkét csapat cserél: Varga érkezik Simek helyére, a kék-fehéreknél pedig Horváth András helyét a szlovák Sluka foglalja el.

71. perc: Tóth Norbert helyén Foxi játszik tovább.

72. perc: Szögletet adnak be a vendégek, de Sluka beívelését tisztázni tudják az Újpest védői.

73. perc: Barczi beadását Foxi nem tudja gólra váltani. Erőtlen lövése Vlaszák zsákmánya.

74. perc: Barczi elől Todorovic tisztáz az utolsó pillanatban a ZTE 16-osán belül.

75. perc: Újpesti szöglet következik. Ismét Kabát áll a labda mögé, bedása után Barczi lőhet, de a vendég védők blokkolnak.

76. perc: A ZTE nagyon nagy nyomás alatt játszik. Újabb újpesti szöglet. Kabát mindegyik szöglete veszélyes, de ezt most Vlaszák lehúzza.

77. perc: Gól! Vasziljevics beadása után Kabát fejeli az ellenkező irányba mozduló Vlaszák mellett a kapuba a labdát: 2-1.

79. perc: Kamber kis híján egyenlít, egy visszagurított labdát kapásból lő el, de bomba célt téveszt, marad az Újpest-előny.

83. perc: Varga lépett ki, szépen gurított vissza az érkező Foxi elé, az afrikai játékos azonban fölé durrantott.

85. perc: Cserél az Újpest: Kiss érkezik Barczi helyére. Kamber kap sárga lapot.

88. perc: Az újpesti vezető gól után a hazaiak is visszavettek egy kicsit a tempóból.

89. perc: Miljatovic ütközik Foxival, utóbbi Miljatovic támaszkodó lábára csúszik rá, de a szlovén játékost kemény fából faragták, saját lábán megy le az oldalvonal mellé, hogy ápolni tudják.

92. perc: Szöglethez jut a ZTE. Sluka bal oldali beadását kifejelik az újpesti védők.

93. perc: Majdnem döntetlen lett a vége, de Todorovic 4 méterről egy kavarodás után Balajczába rúgja a labdát. Vége a mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!