Soul-gyöngyszemeket dolgoz fel Phil Collins

Megirigyelhette zenésztársai - mások mellett Seal vagy Rod Stewart - sikereit a Genesis egykori dobos-énekese, Phil Collins, a nyolcszoros Grammy-díjas előadó ugyanis legújabb albumán nem saját dalokkal, hanem korábbi sikerdalok feldolgozásaival jelentkezik. A szeptemberre várható Going Back című nagylemezen soul-gyöngyszemek kapnak helyet.

Gyuricza Ferenc

Phil Collins legutóbbi albuma nyolc évvel ezelőtt jelent meg, az énekes rajongói ezért már türelmetlenül várják az újabb dalokat. A népszerű előadó azonban merész húzásra vállalkozott, hiszen nem saját szerzeményekkel rukkol elő, hanem személyes kedvenceit, az életében oly’ nagy szerepet játszó soul slágereket gondolja újra.

A Going Back Phil Collins 30 éves szólókarrierjének első olyan lemeze lesz, melyen teljes egészében mások dalait dolgozza át. A korongon a The Temptations, Dusty Springfield, Stevie Wonder, a Martha And The Vandellas, a The Four Tops, a Curtis Mayfield and The Impressions, a The Ronettes, a Smokey Robinson & The Miracles, a The Supremes, valamint Kim Weston dalai lesznek hallhatóak.

- Szerintem nem lep meg majd senkit, hogy végre csináltam egy feldolgozás-lemezt a kedvenc dalaimból - mondta az énekes. - Ezek a dalok tinédzserkorom kísérőzenéi. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap történt volna, amikor a londoni Marquee Club-ban a The Who-t, a The Action-t és másokat láttam annak idején ezeket a dalokat játszani. Másnap elmentem és megvettem az eredeti verziókat. Nem az volt a célom, hogy valami újat tegyek ezekhez az eleve fantasztikus felvételekhez, hanem az, hogy megpróbáljam újra előhozni a hangzást, és azt az érzést, ami engem hatalmába kerített, amikor először hallottam őket. Egy régi lemezt akartam csinálni, s nem egy újat. Hihetetlen élmény volt a Funk Brothers még élő tagjaival együtt játszani, szabályosan futkosott rajtam a hideg a boldogságtól, amikor a Heat Wave című dalt vettük fel.

A Going Back album megjelenése előtt, június 22. és 25. között az énekes néhány különleges koncertet ad a New York-i Roseland Ballroom-ban. Az Up Close and Personal: Phil Collins Plays 60’s Soul című estek során nemcsak az új nagylemez anyagát mutatja be, hanem egyéb, a korszakra jellemző klasszikusokat is. A színpadon Phil Collins mögött egy 18 személyes zenekar áll majd. Olyan legendás session-zenészek, mint a The Funk Brothers, azaz Bob Babbitt basszusgitáros, valamint Eddie Willis és Ray Monette gitárosok - akik a lemezen is játszanak - illetve a dobos Chester Thompson, a gitáros Daryl Stuermer, a billentyűs Brad Cole és az ütőhangszeres Leslie Smith. Rajtuk kívül egy fúvósötös és egy hattagú kórus teszi teljessé a kísérőzenekart.

Phil Collins immár negyven éve tartó kivételes zenei karrierje során 100 millió szólóalbumot adott el. Ha ezekhez hozzáadjuk azokat a Genesis lemezeket is, amelyeken közreműködött, akkor az értékesített példányok száma meghaladja a 250 milliót. Az énekes nyolc Grammy-, egy Oscar- és egy Golden Globe díj tulajdonosa. A slágerlisták első helyén csak az Egyesült Királyságban öt albummal és három kislemezzel szerepelt, de a Top10-ben további kilenc kislemeze is megtalálható volt.

Látogasson el Zeneoldalunkra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!