Pelletkazánokat építenének a házakba

Nagykanizsán és 70 kilométeres körzetében lévő társasházak számára írt ki pályázatot a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Pannon Pellet Energiaszolgáltató Kft. közösen.

Szalabán Attila

Mint a kiírók képviseletében Burján Emese elárulta, azon lakóközösségek pályázatait várják, melyek jelenlegi fűtési rendszerüket az olcsóbban működtethető pellet-bázisúra alakítanák át. A projekt lényege: a jelentkező társasházakat pelletkazánokkal szerelnék fel, s a közösségekkel 5–12 éves hőszolgáltatási szerződést kötnének. Ezen időszak alatt a korszerűsítéssel elérhető megtakarításból térülne meg a beruházás összege – ám a lakók már ezen évek alatt is legalább 10 százalékkal kevesebb fűtésdíjat fizetnének. A társasház által kiválasztott futamidő végén pedig a mindenkori gázárhoz képest 40 százalékkal csökkenne a fűtésköltség. A

pályázaton tetőtéri kazánház esetén legfeljebb 4 emeletes társasházak vehetnek részt – földszinti kazánházaknál nincs emeletszám szerinti korlátozás. A kiírók műszaki és pénzügyi feltételeket is meghatároztak, többek között a kazánháznak megfelelő alapterületet kell biztosítani, az energiaszolgáltatókkal pedig igazoltatni kell a ház tartozásmentességét, és bizonyos dokumentumokat is be kell nyújtani.

– A pályázatokat postai úton kell eljuttatni a Pannon Pellet Energiaszolgáltató Kft. beleznai címére idén április 30-ig – jelezte Burján Emese. – Egyesületünk mindenben segít a jelentkező társasházaknak, szakembereink közreműködnek a pályázati dokumentáció összeállításában is, így tartható a határidő. A projektről terveink szerint április 9- én délután négy órakor tájékoztató fórumot szervezünk Kiskanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!