A majális jegyében - Programok sora garantálja a kikapcsolódást a hétvégén Zalában

Hét végén, a munka ünnepe alkalmából számos rendezvényt tartanak megyeszerte, s a hagyományokhoz hűen a majális színes programjaihoz társul a balatoni évadnyitó is.

Zalai Hírlap

ZALAEGERSZEGEN a szakszervezetek ezúttal is a szokott helyen, az alsóerdei napközistáborban és környékén rendezik meg majálisukat. Szombaton 10 órakor kispályás labdarúgással indul a program. Délután 13-tól folytatódnak az események, a majálison ezúttal a vörökereszt is sátrat állít.  Zalaegerszegen, az alsóerdei majálison, a vöröskereszt sátrában egészségügyi tanácsokkal, vércukor- és vérnyomásméréssel várják a kirándulókat. 14 órától kezdődik a kulturális program, amelyben helyi művészeti iskolások, művészeti csoportok, nyugdíjasklubok adnak műsort. Az Alsóerdei utat a Köztársaság úti elágazása, illetve az Aranyoslapi forrás bejárata között 13-tól 20 óráig lezárják.

NAGYKANIZSÁN a Csónakázó-tó a hagyományos majális helyszíne. 11.45-kor az Olajbányász Fúvószenekar ad műsort, délben májusfaállítás, majd Dávid lemezbemutató koncert lesz. Délután fórumot tartanak a szakszervezeti sátorban. A nap folyamán fellépnek a Hevesi-iskola tornászai, az Alarm Zenekar, a Premier Táncklub, az R-Stone, a Kanizsa és Rozmaring Táncegyüttes, valamint a Fehér Kígyó. A program 18 órakor Oldmix koncerttel zárul.

ZALAKAROSON április 30-án kezdődnek a munka ünnepéhez kapcsolódó programok. 14 órától a Gyógyfürdő térre, játékos sportvetélkedőre várják a gyerekeket, 15 órától pedig a Dísz téren lehet jógázni. 17 és 18 óra közt a Gyógyfürdő téren állítanak májusfát a Karosi Ifjak, aztán ismét a Dísz tér lesz a helyszín: a Szan-Dia Fitness Studió bemutatója és aerobikórája ígér aktív kikapcsolódást. Május 1-jén folytatódnak a programok: 11 órától vezetett kerékpáros túra indul a Kis-Balatonhoz a Gyógyfürdő térről. Délután kézműves foglalkozás, jóga, spinning, kung fu, kerékpáros ügyességi verseny lesz. 18 órától Katus Attila tömeges aerobikot dirigál a Dísz téren, este 19 órától pedig Dj Sharkey-val lehet bulizni a Gyógyfürdő téren.

LETENYÉN szombaton 15 órától a főtéren kialakított színpadon Mutyi bohóc műsorát élvezheti a nagyérdemű, majd helyi moderntánc-, és Fotó: Archív Mélységek és magasságok. Felvételünk a megyeszékhelyen, a tavalyi alsóerdei majálison készült mazsorettcsoport szórakoztat. Délután színpadra lép a Mákvirág Citerazenekar, az R-Stone, a Zalagyöngye Táncegyüttes, a Mura menti Fúvósok és Sheba. A napot utcabál zárja.

KESZTHELYEN a harmadik Balatoni Tavaszi Fesztivál kezdődik pénteken, a Balaton- parton vasárnap estig koncertek, bemutatók várják az érdeklődőket. Szombaton 11-től tartják a balatoni évadnyitó ünnepséget, a mólónál tartandó ünnepélyes zászlófelvonás után a Csobánc fedélzetéről megkoszorúzzák a tavat.


HÉVÍZEN Májusváró címmel rendeznek programot a Városháza téren. Pénteken 18 órától bál, május elsején 17 órától zenés műsorok várják az érdeklődőket.

ZALASZENTGRÓTON pénteken 20 órakor a VMK mögötti parkolóban koncerttel indul a majális. Szombaton 14 órától ugyanott sport- és gyermekprogramok, színjátszók bemutatói kezdődnek. A Szent István téren ugyanekkor kezdődik a rendezvény, ahol a VMK művészeti csoportjai lépnek fel. Este koncertek és retro diszkó várja az érdeklődőket. Vasárnap 10-től a VMK-ban rendezik meg a modern tánc és mozgásfesztivált.

LENTIBEN a majálist vasárnap 14 órától rendezik meg a gyógyfürdő területén. A műsorban a Kerka Táncegyüttes és annak utánpótlás csoportjai, a Kiss Banda népi zenekar, a Kelta Álom ír sztep táncegyüttes az Energy-Dabaston hiphip táncosai, Sheba és a helyi hastánccsoport, s az Öreg Kerka Táncegyüttes működik közre, de lesz harcművészeti bemutató is. A Lenti-hegyi haranglábnál szombaton délelőtt kézműves játszóházzal és egyéb gyermekrendezvényekkel veszi kezdetét a program, majd mongol ételkóstolóval, népviselet- és népzene-bemutatóval várják az érdeklődőket. A délután folyamán zenés családi napot rendeznek.

LENDVADEDESEN délelőtt horgászversennyel kezdődik a program, majd 15 órától a határtalan majális keretében a májusfaállítás után zenés családi délután várja az érdeklődőket. Ennek részeként aszfaltrajzversenyt, tűzoltó technikai és kishajó-modell bemutatót is rendeznek.

GUTORFÖLDÉN a jóléti víztározónál rendeznek majálist, ami reggel 7-kor horgászversennyel kezdődik. 9 órától főzőversenyt, 10-től kézműves játszóházat rendeznek. Ezzel párhuzamosan íjászbemutató és lovaglás várja az érdeklődőket. 13 órakor pedig futóversenyre kerül sor.


CSESZTREGEN, a szabadidőközpontban vasárnap 14 órakor kezdődik a majális, amely játszóházat, nordic walking bemutatót, gulyásfőzést és palacsintasütést foglal magába.


Városnap, répafőző világrekord, koncertek, horgászverseny és borfesztivál

Hévíz város napja
Vasárnap tartják Hévíz város napját, melynek keretében a 10.30-kor kezdődő szentmise után kerül sor az ünnepségre, ahol dr. Festetics György és Vértes Árpád polgármester mond beszédet, majd kitüntetéseket adnak át.

Flórián-napi ünnepségek
Keszthelyen Flórián-nap alkalmából az idén 130 éves fennállását ünneplő hivatásos tűzoltóság szervez rendezvényeket, a szentmise és az állománygyűlés után családi napot tartanak a gyenesdiási Nagymezőn.
Flórián-napi ünnepséget tartanak vasárnapLetenyén is. A határ menti településen háromnegyed kilenckor megemlékezéssel és felvonulással indul a rendezvény, majd szentmise lesz, aztán pedig a buszpályaudvar mögötti területen óvodások és iskolások részére rendeznek játékos ügyességi vetélkedőt.Miháldon fél 10-kor lesz felvonulás, majd a protokollelemek után fél háromtól fecskendőszerelő versenyt rendeznek az iskola udvarán. Fél öt előtt hagyományőrző tűzol tóbemutatóra, majd létrás kocsival végrehajtott ereszkedési gyakorlatra kerül sor. Aki elég bátor, az 30 méteres magasságból megszemlélheti a falut is. 18 órától a Bellák Trió koncertezik.

Répafőző világrekord
Május 2-án, vasárnap répafőző világrekord-kísérlet lesz a miklósfai Mindenki Házában. Az ünnepélyes lánggyújtásra 10 órakor kerül sor, aztán Flórián- napi ünnepi szentmisére, majd Szent Flórián-szobor avatására várják az érdeklődőket. A délután folyamán fotókiállítás, a Tüttő János Nótakör, a Zalagyöngye Táncegyüttes, a Szan-Dia Fitness Stúdió, valamint a Kanizsa Csillagai és Kaczor Feri ígér tartalmas kikapcsolódást. Répaétel kóstolására 13 órától nyílik lehetőség.

Rockkoncertek Zalaegerszegen, a Venatus szabadidőközpontban szombaton délután négy órától Sláger Tibó, hattól a Kocsmazaj zenekar, este héttől pedig a Kicsit Ismerem együttes tűzoljátszik, majd kilenc órától R-Stone szórakoztatja az érdeklődőket. Vasárnap ugyanitt délután egy órától rockmajálist rendeznek, melynek keretében a Téglagyári Megálló, a Sold Out, az Ösztön, a Soldier Side, a Turán, a Bazooka, valamint a Shabby Blues Band lép színpadra.

Keszthelyen, a Balaton-parton pénteken délután öt órakor a Shabby Blues Band, utána a Blondie Tribute Band, este kilenckor Cozombolis játszik. Vasárnap ugyanitt este hétkor a Star Positive ad koncertet. Az 512-es Clubban szombaton este kilenctől a Deep Inside, valamint a felvidéki Phoenix koncertjére kerül sor.

Horgászverseny
Kerkafalván, a Kéthatártónál május 1-jén hét órától rendezik meg azt a horgászversenyt, amely egy térségi sorozat nyitó rendezvénye lesz.

Borfesztivál
Lendván, a városi parkban szombaton délelőtt tíz órától a 14. hagyományos borfesztivállal várják az érdeklődőket  Tavalyi megemlékezés Letenyén, a Szent Flórián-szobornál 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!