200 ezer forintot csalt ki a nagymamától az álunoka

200 ezer forintot csalt ki egy ismeretlen személy egy keszthelyi asszonytól úgy, hogy telefonon az unokájának adta ki magát. A rendőrségen csalás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást.

zaol.hu

Egy keszthelyi asszony tett bejelentést kedden a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, mely szerint előző nap telefonon felhívta egy ismeretlen személy, aki az unokájának adta ki magát. Kérte, hogy adjon neki 200 ezer forintot, amelyért majd egy taxit fog küldeni. Így is történt, a hölgy a pénzért jelentkező személynek át is adta a kért összeget.

Később jutott a tudomására, hogy az unokája valójában nem kért tőle pénzt.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon csalás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást az ismeretlen tettes felkutatására.



Rendőrségi tanácsok a hasonló esetek elkerülése érdekében:
- Mindig győződjünk meg arról, kinek adunk pénzt!
- Telefonon keresztül ne bólintsunk rá azonnal a kérésre, főleg, ha nem is a pénzt kérő „hozzátartozónkkal”, hanem csak egy általunk ismeretlen személlyel találkozunk személyesen a kölcsönadáskor!
- Kérjünk időt, majd ígérjünk visszahívást a „rokonunknak” az általunk ismert telefonszámán! Ekkor ugyanis kiderül, hogy valóban vele beszéltünk-e az imént.
- Lehetőség szerint kérjünk személyes találkozót, s csak akkor adjuk oda a kért összeget!
- Ha bizonytalanok vagyunk, unoka esetében felhívhatjuk az ő szüleit (a saját gyerekünket) is, hogy rajta keresztül ellenőrizzük le a kérés valódiságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!