Nyugtalan, forrong a lelke

András jeligét választotta decemberben küldött leveléhez az 54 éves, rokkant nyugdíjas férfi, akinek lelki gazdagságot tükröző, érzelemmel telt papírra vetett betűi nehézkességről árulkodnak.

Zalai Hírlap

Nagy jelentőséget tulajdonít a kapcsolatoknak, ugyanakkor azokat tartózkodóan és nagy tapintattal éli meg.

Tart az ismeretlentől, fontos számára az anyagi biztonság, a takarékosságot szem előtt tartja, és nem kedveli, ha mások irányítják. Nem hagyja magát kilendíteni életvonalából, mert megvan az a biztos talaja, amelyből életereje árad. Mindent a maga helyén akar tudni, úgy az anyagi, mint a szellemi és érzelmi birtoktárgyak felett rendelkezni szándékszik. Intézkedési képesség, tárgyilagosság jellemzi, nem tűri a lassúságot, a lustaságot, nem szereti a tesze-tosza embereket.

Élményszükségletét az anyagi, a fizikai és a testi világban tudja megvalósítani. Könnyen elkalandozik az ébren álmodozás régióiba, ha nincs módja arra, hogy fizikai törekvéseit vagy biológiai életszükségleteit olyan mértékben élje ki, ahogy azt vitalitása igényli.

Igyekszik összeegyeztetni a lehetőségeit a vágyaival. Titokban úgy érzi, nem kell minden lehetőséget kihasználnia, mindenre lesz még bőven ideje, s nem enged meg többet magának, mint amennyit a mindennapi szürke realitás szükségesnek tart.

Igényelné, hogy párja nagyobb figyelmet fordítson rá, még akkor is, ha megnyilvánulásaiban ennek épp az ellenkezője tükröződik, s fellépésének álbiztonságával akarja ellensúlyozni fogyatékosságérzését. Fontos lenne ez az óvó odafigyelés számára, mert pillanatnyi lelkiállapotát az ingerlékenység, levertség, esettség, kifáradás jellemzi, többre érzi hivatottnak magát, mint amit a lehetőségei megengednek.

Novák Mária
grafológus, írásszakértő

Várjuk leveleiket az alábbi adatokkal: életkor, nem, végzettség, foglalkozás, valamint nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a grafológiai személyiségrajz, a válasz lapunkban közzétehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!