Légvédelmi abszurd (kommentár)

Igazi abszurd történetként kísérhetjük figyelemmel az elmúlt napok legvitatottabb eseményét, a két izraeli repülő megjelenését a magyar légtérben.

Kósa Tamás

Az első újsághír kémrepülőgépekről szólt, s úgy hírlett, a titkosszolgálatok nem értesültek arról, hogy NATO-n kívüli állam gépei hajtanak végre gyakorlórepülést. Az ellenzék kérdéseket tett fel ez ügyben, személyi konzekvenciákat tartott szükségesnek, s megkérdezte: vajon miért éppen a választási kampány idején jelentek meg az idegen gépek? Közben több abszurd feltételezés látott napvilágot. Szakértők kizárták, hogy a gépekről valamiféle adatszerzés történhetett. Azt pedig, hogy a fővárosban meggyilkolt szír pénzváltó gyilkosait akarták légi úton kimenekíteni, összeesküvés- elméletnek, városi legendának minősítették. A honvédelmi bizottság tegnapi ülésén az kiderült, hogy kommunikációs zavar biztosan történt, hiszen a honvédelmi szóvivő a múlt héten még azt mondta, a tárcának előzetesen nem volt információja erről az eseményről. Tegnap a miniszter ennek éppen az ellenkezőjét jelentette ki. Ilyen értelemben nyilatkozott a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékese is. Viszont a közlekedési miniszter kifejtette: nem tartották be a szabályokat. Az ellenzéket nem sikerült meggyőzni, a Jobbik egyenesen hazaárulást emleget. Megint volt egy ülés, ott volt minden érintett, talán a szükséges információk is rendelkezésre álltak. Abszurd, hogy mégsem lettünk sokkal okosabbak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!