Haditechnikai eszközt foglaltak le Rédicsen?

Kedden este a rédicsi határátkelőnél a Lenti Rendőrkapitányság balesethelyszínelői ellenőrzés során egy éjjellátó készüléket találtak egy magyar rendszámú terepjáróban, melyben két szlovén állampolgár utazott.

zaol.hu

Kedden este a Lenti Rendőrkapitányság balesethelyszínelői közlekedési ellenőrzést végeztek Rédicsen, az egykori szlovén-magyar határátkelőnél, melynek során ellenőrzésre megállítottak egy Szlovéniából Magyarország felé tartó magyar rendszámú platós terepjárót, melyben két szlovén állampolgár utazott.

Az ellenőrzés során az engedéllyel tartott vadászfegyver és egyéb vadászati kellékek mellett az intézkedő rendőrök az autóban találtak egy éjjellátó készüléket. 
A szakértő vizsgálja, hogy haditechnikai eszköznek minősül-e, ugyanis annak az országba történő behozatala és tartása is bűncselekménynek minősül.

A készüléket ez alapján a rendőrök a férfiaktól lefoglalták és fegyverszakértői vizsgálatra küldték.

Az eset kapcsán a Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indítottak vizsgálatot - tájékoztatta portálunkat Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!